Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Zakelijk

7 voordelen van een alarmsysteem in uw huis

De bescherming van uw gezin is een van uw belangrijkste verantwoordelijkheden, en daarom is het zo belangrijk om een alarmsysteem te installeren.

Ons huis moet altijd de plaats zijn waar we ons het veiligst voelen. Daarom is het altijd een goed idee om een huisbeveiligingssysteem te hebben. Op die manier beschermen wij onze bezittingen en kostbaarheden, maar bovenal kunnen wij ons gezin beschermen.

Een van de meest populaire huisbeveiligingssystemen is het alarm. Heb u er ooit aan gedacht er een te installeren? Wil u meer over hen weten? Lees verder!

Hoe werken ze?

Het eerste wat u moet weten is dat een alarm een passief beveiligingssysteem is. Dit betekent dat de functie ervan is u te waarschuwen dat er iets ongewoons gebeurt in uw huis. Bijvoorbeeld, iemands inbraak, de aanwezigheid van vuur, rook of giftige stoffen, tekenen van overstroming of waterlekkage, enz.

Wanneer een ongewone situatie wordt gedetecteerd, kunnen de alarmen de eigenaars, de buren en/of de hulpdiensten waarschuwen om de tijd om in te grijpen te verkorten. Op die manier voorkomen zij dat verdere schade optreedt.

Welke voordelen hebben ze?

Als u een huis beveiligingsalarm installeert, moet u weten wat het zal toevoegen aan uw leven en uw huis. Als we het hebben over beveiliging in uw huis, zijn dit enkele van de voordelen:

1. Onmiddellijke aandacht bij huisalarm

Door een alarmsysteem te installeren, krijgt u onmiddellijk hulp bij elke inbraak of incident, zodat de politie of de hulpdiensten zo snel mogelijk naar uw huis komen om u te helpen.

Dit wordt mogelijk gemaakt door een bewakingssysteem, waarbij de alarmcentrale op de hoogte is van de alarmen die in uw huis afgaan. Op die manier kunnen ze in minder dan een minuut reageren en u helpen.

2. Video verificatie

Door een alarmsysteem te installeren krijgt u volledige controle. U kunt beveiligingscamera’s inbouwen om uw gezin te beschermen. Op die manier kan het bedrijf beelden en geluiden van mogelijke indringers vastleggen.

Dit hulpmiddel is ideaal om de identiteit te herkennen van mensen die hebben geprobeerd uw huis binnen te dringen, zodat de politie veel efficiënter kan optreden.

3. Intelligente detectoren

Een van de dingen die huiseigenaren zorgen baren, is dat de sirenes kunnen worden geactiveerd door valse alarmen. De werking van alarmsystemen is echter zo ontworpen dat de sirenes alleen worden geactiveerd wanneer dat nodig is.

Als u huisdieren in huis hebt, hoeft u zich dus geen zorgen te maken over de activering van de sensoren. Deze alarmen hebben slimme detectoren, die immuun zijn voor de aanwezigheid van huisdieren.

4. Het hele jaar door Beveiliging

Een ander positief aspect van de installatie van een alarmsysteem is dat de dekking het hele jaar door geldt, om u gemoedsrust te bieden. In dit opzicht kunt u rekenen op huisbeveiligingssystemen om uw gezin te beschermen in tijden van afwezigheid of rust.

5. Bijstand in geval van dwang

Als een indringer erin slaagt uw eigendom binnen te dringen zonder door de alarmen te worden gedetecteerd of u te dwingen het systeem uit te schakelen, kunt u op een ander voordeel rekenen: u kunt hulp krijgen door gewoon een verkeerde code in te voeren op het toetsenbord van het systeem.

Via dit mechanisme wordt een stil signaal naar de alarmcentrale gestuurd over de gebeurtenis, zodat de hulpdiensten u te hulp kunnen schieten.

6. Bijstand in medische noodgevallen

In sommige gevallen is het ook mogelijk om bijstand te vragen in geval van medische noodgevallen. Hiervoor bevat de persoonlijke afstandsbediening een toets om u op de hoogte te brengen van de gebeurtenis.

Op die manier wordt het bewakingspersoneel op de hoogte gebracht van de noodsituatie en kan het onmiddellijk contact opnemen met de medische diensten om toekomstige complicaties te voorkomen.

7. Mogelijkheid om een draadloos alarmsysteem te installeren

Tenslotte betekent een alarmsysteem in uw woning geen onmogelijke investering, aangezien de installatie op een draadloze manier kan gebeuren.

Zo kunt u zonder al te veel te investeren thuis beschikken over alle apparaten die u nodig hebt, van rook- en koolmonoxide detectoren tot bewegingssensoren of magneetstrips in geval van inbraak.

Gezien de vele voordelen van een alarmsysteem in uw woning, hoeft u alleen maar een beroep te doen op de diensten van een gespecialiseerd bedrijf dat u een compleet pakket van installatie, bewaking en totale bijstand zal aanbieden. Het is de moeite waard om te investeren in de veiligheid van uw gezin.