hoe ontwikkel en design ik mijn website?

Raymond was vooral actief in de inspanningen om de nieuwe term te populariseren. In februari 1998 deed hij de eerste publieke oproep aan de vrije softwaregemeenschap om het in te voeren. Kort daarna richtte hij in samenwerking met Bruce Perens The Open Source Initiative op.

De term kreeg nog meer zichtbaarheid door een evenement dat in april 1998 werd georganiseerd door technologie-uitgever Tim O’Reilly. Oorspronkelijk getiteld de “Freeware Summit” en later bekend als de “Open Source Summit”, werd het evenement bijgewoond door de leiders van veel van de belangrijkste vrije en open-source projecten, waaronder Linus Torvalds, Larry Wall, Brian Behlendorf, Eric Allman, Guido van Rossum, Michael Tiemann, Paul Vixie, Jamie Zawinski, en Eric Raymond. Tijdens die bijeenkomst werden alternatieven voor de term “vrije software” besproken. Tiemann pleitte voor “sourceware” als nieuwe term, terwijl Raymond pleitte voor “open source”. De verzamelde ontwikkelaars stemden en de winnaar werd dezelfde avond nog op een persconferentie bekend gemaakt. Een onafhankelijke partij uit Rotterdam die ook webdevelopment aanbiedt is Zicht Online.

Veel grote formele instellingen zijn ontstaan om de ontwikkeling van de open-source software beweging te ondersteunen, waaronder de Apache Software Foundation, die gemeenschapsprojecten ondersteunt zoals het open-source framework Apache Hadoop en de open-source HTTP server Apache HTTP.

De open-source model en open samenwerking
Het open-source model is een gedecentraliseerd softwareontwikkelingsmodel dat open samenwerking aanmoedigt, wat betekent “elk systeem van innovatie of productie dat gebaseerd is op doelgerichte, maar losjes gecoördineerde deelnemers die samenwerken om een product (of dienst) van economische waarde te creëren, die ze beschikbaar stellen aan zowel deelnemers als niet-deelnemers” Een hoofdprincipe van open-source softwareontwikkeling is “peer-productie”, met producten zoals broncode, blauwdrukken en documentatie die vrij beschikbaar zijn voor het publiek. De open-source beweging in software begon als reactie op de beperkingen van private code. Het model wordt gebruikt voor projecten zoals in open-source geschikte technologie, en open-source drug discovery.

Het open-sourcemodel voor softwareontwikkeling inspireerde het gebruik van de term om te verwijzen naar andere vormen van open samenwerking, zoals in internetfora, mailinglijsten en online gemeenschappen. Open samenwerking wordt ook beschouwd als het werkingsprincipe dat een scala aan uiteenlopende ondernemingen onderstreept, waaronder bitcoin, TEDx en Wikipedia.[.Open samenwerking is het principe dat ten grondslag ligt aan peer-production, massale samenwerking en wikinomics. Het werd aanvankelijk waargenomen in open-sourcesoftware, maar is ook te vinden in veel andere gevallen, zoals op internetfora, mailinglijsten, internetgemeenschappen, en veel gevallen van open content, zoals creative commons. Het verklaart ook een aantal voorbeelden van crowdsourcing, collaboratieve consumptie en open innovatie.

Open samenwerking is het principe dat ten grondslag ligt aan peer-production, massale samenwerking en wikinomics. Het werd aanvankelijk waargenomen in open-sourcesoftware, maar is ook te vinden in veel andere gevallen, zoals op internetfora, mailinglijsten, internetgemeenschappen, en veel gevallen van open content, zoals creative commons. Het verklaart ook een aantal voorbeelden van crowdsourcing, collaboratieve consumptie en open innovatie.

Riehle e.a. definiëren open samenwerking als samenwerking gebaseerd op drie principes van egalitarisme, meritocratie en zelforganisatie. Levine en Prietula definiëren open samenwerking als “elk systeem van innovatie of productie dat steunt op doelgerichte, maar losjes gecoördineerde deelnemers die samenwerken om een product (of dienst) van economische waarde te creëren, die zij beschikbaar stellen aan de medewerkers en niet-contribuanten.

 

https://zicht.nl

Vazen van Flowertools: haal de zomer in huis!

Met de vazen van Flowertools haal je snel en gemakkelijk de zomer in huis. De dagen worden langer, de zon piept steeds vaker door de wolken en de temperatuur stijgt naar aangenamere hoogtes. Word jij ook altijd zo vrolijk van de zomermaanden? Waar denk jij aan bij de zomer? Wij weten het wel: wij denken aan weelderige bossen bloemen met heel veel kleur en uitstraling. Haal jij ook de zomer in huis? Koop dan snel een van onze mooie bloemenvazen en fleur je huis op met de mooiste bloemstukken en bossen bloemen. Laat het zonnetje maar komen!

Vazen van Flowertools: altijd snel in huis

Kan je niet meer wachten om een van onze tutorials op ons Youtubekanaal uit te proberen? Bij het bestellen van de Flowertools kan je altijd rekenen op de snelste levering. Sterker nog: als je voor drieën besteld, ontvang je je bestelling de volgende werkdag al in huis. Zo kun je gauw aan de gang met al die leuke ideetjes om je huis op te vrolijken. Bloemenvazen zijn echt essentieel voor een stijlvol en decoratief huis. Ben jij klaar om je huis te decoreren en de huiselijke sfeer je huis te laten overspoelen? Bekijk dan gauw ons assortiment in onze webshop.

Vazen van Flowertools: veilig online bestellen

Vazen van Flowertools bestel je gemakkelijk vanuit huis. Je kunt altijd rekenen op de snelste en veiligste service. Je betaalt snel via iDeal of Paypal en ontvangt de bestelling in de meeste gevallen gewoon de volgende werkdag. Wij zorgen er altijd voor dat we de verzendkosten zo laag mogelijk houden. Voor slechts 4,95 bezorgen wij de vazen door heel Nederland. Bestel je boven de vijftig euro? Dan zijn de verzendkosten geheel gratis. Dat is de service die wij altijd waarborgen bij elke bestelling.

http://flowertools.nl/vazen/