De aparte positie van letselschadebehandelaars

Letselschadebehandelaars nemen binnen de assurantiebranche een aparte positie in. Dat heeft te maken met de aard van het werk. Anders dan reguliere schadebehandelaars, gaat het bij letselschadebehandelaars om fysieke schade die mensen is aangedaan. Dát maakt letselschade bijzonder. Op basis van krantenverhalen uit de Verenigde Staten waarin soms sprake is van schadebedragen van ettelijke miljoenen, denk mensen vaak dat letselschadebehandelaars via rechtszaken proberen om de uit te keren bedragen te minimaliseren. De praktijk is gelukkig anders. In Nederland vindt de afwikkeling van letselschade vaak in harmonieus overleg tussen de partijen plaats. Primaire doelstelling van de letselschadebehandelaar is gewoonlijk om het herstelproces te verkorten en het welbevinden van het slachtoffer gedurende deze revalidatie te verbeteren, bijvoorbeeld door vroegtijdig huishoudelijke hulp te regelen zodat de gedupeerde snel weer zelfstandig kan functioneren of om voorschotten uit te keren waaruit noodzakelijke fysiotherapeutische behandeling kan worden gefinancierd.

Een luisterend oor en begrip

Het werk als letselschadebehandelaar is meer dan alleen het afhandelen van letselschade. Je hebt namelijk te maken met een slachtoffer dat een ongeval heeft meegemaakt, diverse medische behandelingen heeft ondergaan en uiteindelijk, vaak na een achtbaan aan emoties te hebben ervaren, heeft moeten vaststellen dat er blijvend letsel is. Zo een slachtoffer heeft een verhaal te vertellen en om de letselschade adequaat af te kunnen handelen, moet je dat verhaal kunnen begrijpen. Daarom zijn niet juridische kennis en het bezit van de juiste wft-certificaten, maar een luisterend oor en begrip voor de gedupeerde de belangrijkste eigenschappen voor een letselschadebehandelaar.

Sterk in je schoenen staan

Letselschadebehandelaars hebben een goed inlevingsgevoel voor de problemen van de gedupeerde. Daarnaast moeten ze goed kunnen omgaan met alle emoties van het slachtoffer, zonder dat het hun professionaliteit aantast. Dat vraagt om een individuele benadering, want geen enkel slachtoffer is hetzelfde. Een succesvolle letselschadebehandelaar staat daarom sterk in zijn schoenen, is vindingrijk en weet altijd de juiste toon te raken om

Bespaar kosten en leer hoe u zelf ladders kunt keuren

Denkt u erover na om een cursus te volgen waardoor u zelf ladders en ander klimmaterieel kunt keuren? Schrijf u dan in voor een cursus bij een specialist als Omega Training & Inspectie. Zij bieden diverse cursussen waaronder over het keuren van ladders. Tijdens deze training leert u alles wat nodig is om ladders volgens de NEN 2484 en NEN-EN 1004 te keuren. Wanneer u de cursus succesvol afrond, mag u zich volgens de Arbowet keurmeester Voldoende Onderricht Persoon noemen. Wilt u uw expertise uitbreiden? Volg dan een cursus tot NEN 1010 installatie tester. Ook deze cursus volgt u gemakkelijk via Omega Training & Inspectie.

Snel en gemakkelijk inschrijven voor een cursus om ladders te keuren

Wilt u leren hoe u ladders en klimmaterieel kunt keuren? Of bent u geïnteresseerd in een positie als NEN 1010 installatie tester? Het is allemaal mogelijk wanneer u een cursus volgt bij een specialist als Omega Training & Inspectie. U schrijft zich eenvoudig en snel in via onze website en vervolgens selecteert u de locatie en data die het beste bij u past. Daarna dient u enkel nog uw gegevens in te vullen en daarna bent u ingeschreven. Wilt u liever een keurmeester ladders en klimmateriaal inschakelen voor het keuren van uw ladders? Of wilt u een externe NEN 1010 installatie tester inhuren? Dat is ook mogelijk via Omega Training & Inspectie. Zij bieden het totaalpakket op het gebied van veiligheid.

Wat doet een NEN 1010 installatie tester?

Weet u wat een NEN 1010 Installatie tester precies voor werkzaamheden uitvoert? Bij een specialist als Omega Training & Inspectie kunnen ze u hier een goed antwoord op geven. Zij bieden cursussen om NEN 1010 installatie tester te worden en kunnen uw installaties ook zelf testen. De tester van Omega Training & Inspectie test uw installatie op basis van de NEN 1010 norm. Dit is de in Nederland geldende norm voor elektrotechnische laagspanningsinstallaties in gebouwen, woonruimtes en infrastructuur. Naast de NEN 1010 installatie tester, kunt u via deze specialist ook uw ladders en ander klimmateriaal laten keuren. Wilt u zelf leren om ladders te keuren? OF wilt u een NEN 1010 installatie tester worden? Dan kunt u zich inschrijven voor een speciale cursus bij Omega Training & Inspectie.

Garantiebanen ontwikkelen met een expert, vraag naar de mogelijkheden

Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden waarmee u garantiebanen kunt realiseren. Hiervoor vraagt u om advies en hulp van WerkgeversServicepunt West-Brabant. Echter, soms vragen organisatorische zaken de aandacht. Zo bent u natuurlijk altijd op zoek naar goed personeel om uw openstaande vacatures op te vullen. Wilt u hier zelf niet te veel tijd aan besteden? Dan kunt u een specialist als WerkgeversServicepunt West-Brabant inschakelen. Deze specialist helpt u met de complete personeelsservice, op een maatschappelijk verantwoorde manier, bijvoorbeeld met garantiebanen, en met de benodigde kwaliteit. Bedrijfsanalyse, het zoeken van personeel, het melden van vacatures, het uitbesteden van werk, het realiseren van garantiebanen en het aanbieden van flexibele arbeid: de specialist regelt het voor u.

De voordelen van garantiebanen

Heeft u al eens over de voordelen van garantiebanen nagedacht? Nee? Nou laten we dat nu dan eens doen. U toont allereerst uw maatschappelijke betrokkenheid, wat goed is voor uw imago. Ondernemingen die arbeidsgehandicapten in dienst nemen, hebben daarnaast vaak recht op verschillende subsidies en andere financiële regelingen. Dit kan natuurlijk ontzettend interessant en voordelig zijn voor uw bedrijf of organisatie. Ook zijn arbeidsgehandicapten enthousiast en loyaal. Dit stralen zij uit naar andere werknemers, wat erg motiverend is. Dit heeft dus ook een positieve uitwerking op uw bedrijf of organisatie. Wilt u meer informatie? Een specialist in personeelsservice als WerkgeversServicepunt West-Brabant kan u alles vertellen over garantiebanen.

Wat zijn garantiebanen?

Misschien heeft u de term in het kader van Maatschappelijk Verantwoord Ondernemen wel eens gehoord maar wat zijn garantiebanen nu precies? Dit houdt in dat er banen binnen organisaties en bedrijven beschikbaar worden gesteld voor mensen die een beperking hebben. Daardoor kunnen zij niet het wettelijk minimumloon verdienen, maar ze kunnen natuurlijk wel diverse werkzaamheden uitvoeren. Arbeidsgehandicapten zijn vaak zelfs erg enthousiast, loyaal en bereid hun werkzaamheden altijd goed uit te voeren. Dat werkt stimulerend voor het hele team. Als onderneming kunt u deze werknemers in dienst nemen op garantiebanen. Wilt u daar hulp bij? Dan kunt u een specialist als WerkgeversServicepunt West-Brabant inschakelen. Die staat voor u klaar met personeelsservice op maat.