De beste PC-monitor van 2020

De beste PC-monitor van 2020

Wat is een monitor?

Elke dag gebruiken miljoenen mensen een monitor zonder dat de meesten zich daarvan bewust zijn.

De monitor is het visuele uitvoerapparaat van een computer. Het toont documenten, foto’s, spelletjes en films flikkervrij en in fijne gradaties.

Ondanks alternatieven zoals laptops, tablets en smartphones, die al hun eigen beeldschermen meenemen, zowel privé als professioneel, heeft de beelduitvoer op een externe monitor vaak de voorkeur.

Zelfs voor de meeste gamers is alleen een krachtige monitor geschikt voor het spelen van complexe computerspellen.

Monitoren zijn beschikbaar in vele schermformaten en met verschillende resoluties. Ze bieden een snelle beeldopbouw en een echte kleurweergave.

In combinatie met een computer vervangen monitoren nu ook het televisietoestel in veel huishoudens.

Hoewel de monitor dus een integraal onderdeel is geworden van het dagelijks leven en in bijna elk huis en kantoor te vinden is, rijzen er veel vragen bij de aanschaf van een nieuwe set.

Wat betekent de hoogte-breedteverhouding? Wat is het verschil tussen pixeldichtheid en pixelhoogte? Wat betekenen de afkortingen TFT en IPS? Wat is de verversingssnelheid van het beeld?

Als u lang van uw nieuwe monitor wilt genieten, moet u de weg weten – of terugvallen op een zinvolle monitortest.

In een monitorvergelijking worden de beste monitoren voor werk en vrije tijd bepaald en toegekend.

Beeldschermtechnologie

De weergave van een monitor is het onmisbare uitvoerapparaat van elke computer. Het toont alle gegevens die door de computer en de grafische kaart worden gegenereerd. De huidige flatscreen monitoren zijn uitgerust met LCD-schermen.

De slanke apparaten hebben de volumineuze buismonitoren volledig vervangen. OLED-displays zijn nog een jonge technologie voor flatscreens.

OLED-displays hebben zich al gevestigd als alternatief voor LCD-displays in smartphones en voor televisies in de hogere prijsklasse.

OLED-displays overtuigen met een hoog contrastbereik en rijke zwarte waarden.

De eerste monitoren met OLED-displays zijn al aangekondigd, maar de prijs van deze apparaten zal in eerste instantie nog steeds aanzienlijk hoger zijn dan die van vergelijkbare LCD-monitoren.

Monitorgrootte

Wie tevreden is met een kleine, goedkope monitor voor incidenteel kantoorwerk, kan kiezen voor een 19-inch beeldscherm met een diagonaal van 48 cm voor het schermformaat.

De meeste kopers kiezen echter voor een monitor met een grootte van 22 tot 24 inch (56 – 61 cm). Schermen met een diagonaal van 26 tot 27 inch (66 – 69 cm) winnen steeds meer aan marktaandeel.

Echte blikvangers zijn superbrede 34-inch monitoren. Maar de superbrede displays zijn ook praktisch. Met een beeldschermdiagonaal van 86 cm (66 – 69 cm) is er voldoende ruimte om te werken, films te kijken en spelletjes te spelen.

In de hogere klasse vindt u monitoren met Ultra-HD-display en een schermformaat tot 43 inch. Ze zijn een krachtig instrument voor grafische kunstenaars en ontwerpers, maar kunnen ook worden gebruikt om Ultra-HD media te produceren. Op veel bureaus is er echter nauwelijks ruimte voor een 110 cm display.

Aspectverhouding

De oude CRT-monitoren hadden altijd een beeldverhouding van 4:3, die identiek was aan die van CRT-televisies. Maar CRT-monitoren en CRT-televisies behoren tot het verleden.

Moderne flatscreens hebben meestal een beeldverhouding van 16:9 of 16:10. Voor kantoortoepassingen zijn er ook flatscreens met een beeldverhouding van 5:4 beschikbaar.

Super breedbeeldmonitoren maken indruk met een Cinemascope-formaat van 21:9. Sommige breedbeeldmonitoren kunnen verticaal worden gedraaid om portretdocumenten beter te kunnen bekijken en bewerken.


https://tevredenconsument.nl/elektronica/smartphones-tablets-laptops/de-beste-pc-monitor/

Mercedes Sprinter voor personenvervoer

Bedrijfswagen leasen of bedrijfsauto leasen 

Ben je op zoek naar een Mercedes Sprinter om meer personen tegelijk mee te kunnen vervoeren? Dan kan dit zijn omdat je als ondernemer mensen vervoert maar ook gewoon omdat je als particulier behoefte hebt aan een vervoermiddel waarmee je veel mensen tegelijk kunt meenemen.

Mercedes Sprinter met veel zitplaatsen

Een goede keus binnen de modellen van de Sprinter waarmee je meer personen tegelijk kunt vervoeren is de Tourer. Deze bus is geschikt voor personenvervoer en is aan beide zijden en de achterkant voorzien van ramen zodat je een goed zicht hebt, zowel voor de chauffeur als passagiers. De bus kan in drie verschillende carrosserielengten geleverd worden en er zijn ook twee verschillende hoogtes mogelijk. Je kunt het aantal zitplaatsen maximaal uitbreiden tot drie rijen zodat er zoveel mogelijk mensen meekunnen. De uitvoeringen zijn standaard als instapmodel maar als je meer wilt behoort dat ook altijd tot de mogelijkheden. Er zijn zoveel uitvoeringen mogelijk dat er voor nagenoeg iedereen wel eentje te vinden die passend is.

Keuze tussen kopen en leasen

De Mercedes Tourer is zowel te koop als te leasen. Wat dit kost is afhankelijk van wat voor model je kiest en of je veel opties wilt of genoegen neemt met het instapmodel. Informeer altijd goed op voorhand wat er mogelijk is en of dit binnen je budget past. Kijk ook altijd goed of kopen of leasen het meest aantrekkelijk is.

Vervoer van goederen met een Mercedes Sprinter

Naast het model voor personenvervoer is de Sprinter ook geschikt voor het vervoeren van goederen maar daarvoor kies je het beste een van de andere drie modellen Sprinter. Deze zijn zeer veelzijdig en verschillen in model zodat ze voor veel toepassingen geschikt zijn. Vind je de Sprinter net wat te groot? Dan heeft Mercedes ook kleinere modellen in het assortiment die geschikt zijn als bedrijfswagen.

https://www.bedrijfswagenleasenzzp.nl/

Poster printen

Poster printen

Een poster is een groot bedrukt vel papier dat wordt gebruikt om een boodschap over te brengen, maar ook als decoratie. Er kunnen letters of afbeeldingen op staan of een combinatie, de combinatie komt het vaakst voor. Een poster, ook wel affiche genoemd, wordt opgehangen in bijvoorbeeld openbare ruimtes of op grote borden. Als de poster als decoratie bedoeld is, kan het in huis of op kantoor, maar ook in openbare ruimtes. In de middeleeuwen werd al gebruik gemaakt van posters. Een poster printen kun je ook zelf laten doen, zo heb je je eigen poster. 

Je eigen poster printen

Online kun je tegenwoordig heel makkelijk je eigen poster laten drukken. Als je zelf een ontwerp maakt of deze laat maken kun je die inleveren op een site en dan wordt je eigen poster gedrukt. Je kunt alle keuzes voor het poster printen zelf maken. Denk aan het formaat, lettertype, kleuren, soort papier, bedrukking etcetera. Een eigen poster printen wordt door steeds meer mensen gedaan. Het kan verschillende doeleinden hebben. Het zou als decoratie gebruikt kunnen worden in huis of op het werk, maar het kan ook bedoeld zijn om iets duidelijk te maken. Is er bijvoorbeeld binnenkort een evenement? Dan wordt deze poster door de hele stad op openbare plekken gehangen. 

https://www.peterprint.nl/posters-drukken.html

Succes als bedrijf

In Nederland bestaan er meer dan een half miljoen bedrijven. Deze bedrijven zijn er in alle soorten en maten. Van enorme multinationals tot eenmanszaakjes. De grote bedrijven kunnen wel duizenden werknemers hebben, terwijl er veel startups zijn die maximaal tien werknemers hebben. Beide kunnen succesvol zijn. Succes is immers subjectief. Echter wordt de markt steeds groter en zo ook de concurrentie. Het is dus belangrijk dat je je als bedrijf kan onderscheiden van anderen. Maar vergeet ook niet de kern; kwaliteit.  Dit geldt op verschillende niveaus. Natuurlijk moet het product werken of de dienst van hoge kwaliteit zijn. Maar ook de website moet goed werken en het bedrijf moet goede service bieden. In een markt waar consumenten de macht hebben, kunnen ze gemakkelijk overstappen op een concurrent en dan ben je de klant kwijt. Je zou zeggen dat grote bedrijven hier in uit zouden blinken, omdat ze overal een mannetje voor hebben. Maar opvallende genoeg zijn het vaak kleine bedrijven een startups met goede service. Dit is te verklaren op basis van dat kleine bedrijven vaak niet puur streven naar winst. Maar ze hebben hebben echt passie voor het bedrijf. En zeker startups geloven echt in hun product. Hierdoor zijn ze ook bereid om een stapje extra te zetten voor goede service. Maar kleine bedrijven hebben vaak maar beperkte middelen en bij een bedrijf komt er veel kijken. Zeker als het goed gaat met de zaken en het bedrijf groeit, dan komen er steeds meer taken bij. Denk bijvoorbeeld aan salarisadministratie, niet geheel onbelangrijk. Dit kan nog best een flinke klus zijn, vooral omdat het vrij secuur moet gebeuren. Maar er is ook een andere optie. Zo kun je werkzaamheden ook uitbesteden aan bureaus die hierin zijn gespecialiseerd. Zo zijn er bedrijven als een salarisadministratiekantoor die dit volledig kunnen regelen. Hierdoor kan de focus binnen het bedrijf op andere zaken blijven. 

 

https://www.cbbs.nl/wat-doen-we/consultancy/

Enkele vragen die we vaak krijgen over elektrisch rijden

Het is tegenwoordig een hot-topic: elektrisch rijden. In het straatbeeld verschijnen steeds vaker en meer elektrische auto’s. Veel mensen zitten nog met de vraag “waarom zou ik elektrisch gaan rijden, wat zijn de voordelen hiervan?”. In dit artikel beantwoorden wij enkele van de meest gestelde vragen.

De voordelen van elektrisch rijden

Het rijden van een elektrische auto biedt diverse voordelen, zowel voor jou als rijder als voor het milieu. Het biedt namelijk financiële voordelen en het is schoner voor het milieu dan fossiele brandstoffen. Elektrisch rijden is goed voor de portemonnee, vooral als je vele kilometers maakt. Dit komt omdat het “tanken” van stroom een stuk voordeliger is dan het tanken van fossiele brandstoffen als benzine. Hierdoor zijn je uitgaven elke maand een stuk lager.

Daarnaast brengt elektrisch rijden belastingvoordeel met zich mee. Naast de financiële voordelen is elektrisch rijden dus ook beter voor het milieu. Dit komt omdat er aanzienlijk minder CO2 uitstoot is dan bij gewone auto’s.

Subsidies voor elektrisch rijden

Ja, er zit subsidies op elektrisch rijden. De subsidies zijn MIA en VAMIL. Dit zijn subsidieregelingen die beschikbaar zijn voor de investering in laadpalen en onderdelen, en voor de installatiewerkzaamheden.

Waarom heb je een laadpaal nodig?

Om elektrisch te rijden moet je jouw auto natuurlijk wel opladen. Met een oplaadpunt voor jouw elektrische auto kan je jouw auto altijd opladen.

http://reithpower.nl/oplaadpunt-elektrische-auto/

Leer beleggen

Als je begint met beleggen kun je helemaal verward raken door alle informatie die je online kunt vinden over beleggen. En niet alleen online maar ook op tv zijn er enkele zenders die de hele dag door de financiële markt hebben en het hebben over koersen die kelderen en getallen die gelukkig weer in het groen staan. Beginnen met beleggen is lastig. Soms lijken mensen er heel makkelijk over te praten maar het is eigenlijk best lastig om alles in een keer te begrijpen.

Wanneer je begint met beleggen kom je al heel snel een aantal brokers tegen online. Zij bieden je vaak een gratis demo aan of een portemonnee met een minimaal bedrag. Online brokers vergelijken is in deze fase belangrijk. Hierbij is het belangrijk om op bepaalde aspecten te letten. Zo is het belangrijk om te kijken of ze ingeschreven staan bij de Autoriteit Financiële markten. Dit s een soort van keurmerk. De AFM stelt namelijk een paar strenge regels. Je kunt ook kijken naar de bonus die de verschillende brokers aanbieden. Deze is vaak rond de 25 tot 50 euro. Ook kun je kijken of de online brokers een gratis demo aan bieden. Tot slot is het ook wel handig om reviews te lezen van mensen die al via de desbetreffende broker beleggen.

Een bekende online broker is plus 500. Plus 500 is een van de grote CFD brokers. Een CFD broker is een broker die het verschil in waarde terugvordert aan de koper. Bij CFD broker kun je in verschillende dingen beleggen maar wordt je zelf nooit eigenaar van de beleggingen die je hebt gedaan. Dat is de CFD broker. Beleggen bij een CFD broker brengt minder risico’s met zich mee. Daarnaast kun je beleggen in een tal van verschillende producten zoals aandelen, forex, grondstoffen, edelmetalen en Indexfondsen.

http://www.onlinebeleggen.nl/

Overweeg een telefoonservice

Voor een bedrijf is het heel belangrijk om goed beschikbaar te zijn voor haar klanten. Het zorgt er namelijk voor dat de klant tevreden is over een bedrijf. Mensen maken vaak genoeg mee dat ze voor een lange tijd in de wacht worden gezet en verplicht zijn om naar een vervelend deuntje te luisteren. Voor bedrijven is het van belang om te klant goed te woord te staan te alle tijden. Dit is natuurlijk heel onrealistisch om dit aan je klant te beloven het is namelijk zo dat je zelf ook allemaal bedrijfsactiviteiten moet uitvoeren en niet de hele tijd bij de telefoon kunt zitten. Tegenwoordig bestaat er zoiets als een telefoonservice. Dit is een inbound callcenter die je kunt inschakelen om jouw telefoontjes op te nemen. Wij hebben de voordelen dergelijke service voor je op een rijtje gezet.

Een telefoonservice is vooral handig voor bedrijven met weinig werknemers. Het is dan namelijk lastig om constant de telefoon op te nemen want iedereen heeft zijn/haar eigen belangrijke taken. Om toch aan de klant te kunnen garanderen om tussen 08.00 en 18.00 beschikbaar te zijn kun je een telefoonservice inschakelen. Dit is een extern bedrijf die de telefoontjes voor jou aanneemt. Deze telefoniste is geheel op de hoogte gesteld van jou bedrijf en weet dan ook de beller goed aan de telefoon te ontvangen. De telefoniste is een professional en is ook bekend met telefoonetiquette. Daarbij kan het zijn dat uw bedrijf een bepaalde specifieke tone of voice heeft. Zo zijn er veel bedrijven die er juist voor kiezen om hun klanten informeel te benaderen. Terwijl andere juist heel een formeel een gesprek gevoerd willen hebben. Al deze specifieke wensen kunnen worden aangegeven waardoor het bijna lijkt alsof de telefoniste echt binnen uw bedrijf werkt.

Het uitbesteden aan een telefoonservice kan veel voordelen met zich meebrengen. Het is daarom ook zeker iets waar je als bedrijf moet overwegen.

https://www.bizziphone.com/