Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Dienstverlening

De Academie van Bouwkunst

De master Architectuur die je aan de Academie van Bouwkunst in Amsterdam kunt volgen, biedt een mooi kijkje in de wereld van de architectuur. Je leert jezelf op een fijne manier te ontwikkelen als ruimtekunstenaar. Je wordt opgeleid tot architect die een brede kijk heeft op de wereld en zijn eigen stempel durft te drukken. Je durft te kiezen, te inspireren en ziet overal mogelijkheden. De moeite waard dus om deze opleiding te volgen als je een mooie carrière als architect ambieert!

Tijdens je studie

Onderwijs aan de Academie is goed verzorgd en zeer uitgebreid. Zo kun je werken en studeren tegelijk. Dit is ideaal als je bijvoorbeeld een bijbaan hebt bij een architect in Amsterdam. Je kunt actief deelnemen aan een gigantisch netwerk van vakgenoten. Zo kun je jezelf goed onderdompelen in de wereld van de architectuur. Veel studenten blijven na hun afstuderen betrokken bij de Academie. De masteropleidingen Stedenbouw, Architectuur en Landschapsarchitectuur kun je alleen bij de Academie van Bouwkunst in Amsterdam volgen.

Toelating en aanmelding

Er zijn in feite drie manieren om toegelaten te worden tot de master Architectuur. Zo kan het zijn dat je bijvoorbeeld een buitenlandse bachelor- of masteropleiding hebt gevolgd die aansluit bij de masteropleiding aan de Academie. Verder biedt een bachelor- of masteropleiding die je in Nederland hebt gevolgd en die in lijn ligt met de master ook toegang. Een bepaalde andere opleiding met relevante werkervaring kan ook toegang geven, maar je hebt dan eerst een toelatingsgesprek met de studieadviseur én het hoofd van de opleiding. Tijdens dit gesprek wordt duidelijk of je portfolio voldoet aan de wensen en of je motivatie jou geschikt maakt voor deze opleiding.

Afgestudeerd en dan?

Als je bent afgestudeerd mag je niet meteen als architect aan de slag. Je kunt dan een uitgebreid programma volgen waarbij je wordt klaargestoomd voor de architectuur. Je leert gedurende dit programma echt van alles in de praktijk en gaat bij allerlei opdrachtgevers, zoals bijvoorbeeld een architect in Amsterdam aan de slag.

https://basvogelpoel.nl/