Durea wijdte K: voor wie op grote voet leeft

Schoenen kopen is niet voor iedereen een kwestie naar de dichtstbijzijnde schoenenwinkel gaan en een leuk model uitzoeken. Mensen met een bredere voet dan standaard kunnen dan gelukkig Durea wijdte K schoenen kopen. Voor deze mensen zitten schoenen volgens standaard maten niet lekker. Ze hebben geen prettige pasvorm en zijn vaak te breed of te smal. Er zijn veel verschillende schoenenmerken die schoenen op maat maken, met een uiteenlopend assortiment aan verschillende wijdtes. Een van deze schoenmerken is Durea. Durea maakt schoenen van wijdte C tot wijdte F. Hierdoor kunt u ook makkelijk Durea wijdte E of Durea wijdte K schoenen aanschaffen. Het is hiervoor wel belangrijk om eerst goed op te meten welke maat u nodig heeft.

 

Schoenen van Durea in wijdte E of K: meet uw voet op

Wanneer het voor u lastig is om schoenen te vinden in de juiste maat bij een reguliere schoenen winkel dan kan het lonen om uw voeten op te laten meten. Dit is vooral verstandig bij erg smalle voeten of juist bij erg brede voeten. Het opmeten van de voeten is dan belangrijk. De voetwijdte neemt u staand en blootsvoets op. Het is hierbij de bedoeling dat uw gewicht gelijkmatig verdeeld wordt over beide benen. Het opmeten van de voetwijdte gaat het gemakkelijkst als een tweede persoon dit doet met een meetlint. Het meetlint wordt dan geplaatst op het breedste gedeelte van de bal van de voet, zonder spanning op het meetlint te zetten. Vervolgens kan aan de hand van een maattabel gekeken worden of u het beste Durea wijdte E of Durea wijdte K schoenen kunt kopen.

 

Durea wijdte E: speciaal voor de smalle voet

Een persoon met smallere voeten dan standaard, kan moeite hebben met het vinden van juiste schoenen. De meeste modellen passen simpelweg niet. Natuurlijk is het wel zo prettig om passende schoenen te hebben, en er nog een beetje modieus bij te lopen. Dan zijn de schoenen van Durea, in wijdte E, een goede optie. Wijdte E is speciaal voor de smalle voet. Voor de wat bredere voeten moet eerder gekeken worden naar Durea wijdte K. Deze wijdtes zijn standaard maten voor schoenen die op maat gemaakt worden. Elke soort schoen is in deze wijdtes verkrijgbaar, zodat men er ook nog modieus bij kan lopen.