Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Aanbiedingen

Duurzame werkkleding nader bekeken

Als het gaat om duurzame beschermende kleding, is het van belang om stoffen te maken die niet alleen milieuvriendelijk zijn, maar ook langdurige voordelen hebben.

Omdat aan duurzame materialen vaak een hoger prijskaartje hangt, worden ze pas volledig door de markt geaccepteerd als ze naast dat ze duurzaam zijn ook andere voordelen hebben. Werkkleding moet sterk en flexibel zijn en geheel aangepast aan de werkzaamheden. Achter het ontwerp van goede werkkleding gaat behoorlijk wat technologie schuil.

Voordelen duurzame alternatieven

Binnen verschillende industrieën zijn er voorbeelden waar duurzame alternatieven de eerste keuze is geworden, niet alleen vanuit milieuoogpunt, maar ook vanuit economisch oogpunt. Neem bijvoorbeeld LED-verlichting. LED-lampen zijn duurder dan traditionele gloeilampen, maar de initiële investering levert verstrekkende positieve resultaten op.

Duurzaamheid in de werk kledingindustrie

Met een voorbeeld als LED-verlichting is het duidelijk om te zien hoe de aanvankelijk hogere kosten zich later uitbetalen. Maar hoe zit het met beschermende kleding, hoe kan het zowel duurzaam als economisch haalbaar zijn?

Een goede case study is katoen versus lyocell. Katoen is één van de meest gebruikte en goedkoopste vezels ter wereld. Het biedt goed comfort, duurzaamheid en vochtregulatie. Het productieproces draagt ​​echter in hoge mate bij aan het wereldwijde gebruik van pesticiden. Aan de andere kant stelt lyocell leveranciers in staat om stoffen te produceren met een lagere ecologische voetafdruk. De voordelen voor het milieu zijn onmiskenbaar.

Het wordt geproduceerd in een gesloten proces dat houtpulp omzet in biocellulosevezels, waarbij meer dan 99% van het oplosmiddel wordt teruggewonnen en hergebruikt. Het wordt geoogst uit natuurlijke bossen en duurzaam geproduceerde plantages zonder het gebruik van chemische bestrijdingsmiddelen

Zo wordt er gezorgd voor een geoptimaliseerde watervoetafdruk; de impact van waterschaarste van lyocell-vezels wordt verminderd van 994 l/kg katoenvezel tot 46 l/kg lyocell-vezel en energiezuinige wasprocessen.

Wat betekent dit voor mij als werkgever?

Als werkgever of gezondheids- en veiligheidsmanager zal het welzijn van jouw medewerkers begrijpelijkerwijs jouw topprioriteit hebben. Je vraagt ​​je misschien af ​​wat de voordelen op lange termijn zijn van het overschakelen van katoen naar lyocell, naast de ecologische impact. Het goede nieuws is dat het verschillende vakjes aanvinkt als het gaat om draagervaring en duurzaamheid.

Vochtregulatie

Lyocell absorbeert 50% meer vocht dan katoen en verdampt effectiever vocht, wat resulteert in een droger en comfortabeler gevoel, zoals het bijvoorbeeld praktisch wordt toegepast bij Snickers schoenen

Huidcontact

Katoenvezels bevatten onzuiverheden die van invloed kunnen zijn op hoe ze zich voelen als ze in contact komen met de huid. Lyocell-vezels hebben een gladder oppervlak, wat zorgt voor een aangenamere ervaring

Duurzaamheid

Lyocell-vezels hebben hoge mechanische eigenschappen en uitstekend kleurbehoud, zelfs na herhaaldelijk industrieel wassen. 

Moderne werkplek

Op de moderne werkplek zijn duurzame producten zonder toegevoegde waarde niet rendabel. Daarom streven ze bij Snickers workwear bij materiaalkeuze altijd naar de perfecte balans tussen werkkleding die milieuvriendelijk, comfortabel en effectief is voor de drager en op de lange termijn een maximale prijs-kwaliteitverhouding biedt. Voorbeelden zoals lyocell bewijzen dat duurzaamheid, comfort en waarde absoluut hand in hand kunnen gaan als het gaat om beschermende kleding.

Ze hebben design voor het milieu als een rode draad in hun productontwikkelingsproces opgenomen om hoogwaardige, comfortabele beschermende werkkledingstoffen te creëren met de kleinst mogelijke ecologische voetafdruk, zodat professionals goed kunnen zijn in wat ze doen. Haal dus de maximale waarde uit jouw werk kleding.

 

Gerelateerde artikelen

Wat gebeurt er als ik per ongeluk op mijn persoonlijk alarm druk?

Verkoopplattegronden gebruiken voor de verkoop

De beste trampoline kopen