Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Dienstverlening

Een dag in het leven van een elektricien

Er zijn een hele hoop banen in de wereld die erg belangrijk zijn. Dokters zijn in deze samenleving erg belangrijk om mensen beter te maken, de politie is nodig om Nederland veiliger te maken en advocaten zijn nodig om rechtvaardigheid te brengen in Nederland. Wanneer je nadenkt over belangrijke beroepen denk je waarschijnlijk aan dit soort bekende beroepen waar kinderen over dromen. Toch zijn er een hele hoop andere beroepen die ook heel erg essentieel zijn voor deze samenleving. Stel je eens voor dat je in Delft woont en dat je een probleem hebt met je elektriciteitskabels, dan ben jij natuurlijk heel erg blij met het feit dat er een elektricien delft is. Maar wat doet een elektricien nou op een dag eigenlijk?

Wat doet een elektricien in de ochtend?

De dag van een elektricien begint vaak al op de vroege ochtend. Net zoals andere beroepen zoals schilders en schoonmakers gaat de wekker van de gemiddelde elektricien dus al op een vroeg uur in de ochtend. Niet alle elektriciens hebben natuurlijk hetzelfde schema maar de meeste elektriciens zullen vanuit huis eerst even langs het kantoor gaan van het bedrijf waar ze werken. Net zoals bij andere bedrijven is er dan natuurlijk even tijd om koffie te drinken en even te praten met je collega’s. Na dit sociale moment is het voor de meeste elektriciens tijd om naar hun eerste klant te gaan. 

Wat doet een elektricien op de rest van de dag?

Als de elektricien dan naar de klant rijdt is de dag officieel begonnen. Eenmaal aangekomen bij de eerste klant kan het eerste werk gedaan worden. Vaak zal de elektricien gekomen zijn om iets aan te leggen of om iets wat kapot is te maken. Soms kan een klant de hele dag duren en soms heb je een dag waarbij de elektricien meerdere klanten op een dag heeft. Meestal duurt een dag tot een uur of vijf en daarna is het weer tijd om richting huis te keren voor de elektricien.