Ontdek de voordelen van refurbished laptops

Een laptop valt ondertussen niet meer weg te denken uit ons dagelijks leven. Of u nu student, werknemer of zelfstandige bent, kwalitatief werk afleveren hoeft niet duur te zijn! Met refurbished laptops geniet u van optimaal technische snufjes zonder een hoog prijskaartje. Laptops4All, met een eigen online shop en fysieke winkel in Loosdrecht, heeft refurbished laptops beschikbaar van uitstekende kwaliteit. Fijn om te weten dat u uw geld aan andere dingen kan spenderen dan aan digitale investeringen, toch? Lees hieronder verder en ontdek de vele voordelen van refurbished laptops.  

Deze elektronicazaak heeft een groot assortiment beschikbaar

Natuurlijk verkoopt Laptops4All niet zomaar alle refurbished laptops. De exemplaren worden eerst getest op snelheid, gebruiksvriendelijkheid en betrouwbaarheid tijdens het surfen op het internet. Een specialist in het vak bekijkt de tweedehands laptops om de kwaliteit nauwkeurig te bepalen. Het is belangrijk dat de refurbished lang meegaan en tegen een stootje kunnen. Refurbished laptops van topmerken als HP, Dell en Toshiba voldoen perfect aan deze eisen. Het ruime assortiment van deze webshop laat perfect zien dat er geen groot budget nodig is om digitaal aan de slag te gaan. Enkel de scherpste prijzen worden gehanteerd. Bovendien geniet u van een gratis onderhoud of reparatie wanneer er toch iets mis zou lopen. 

Bekijk het online aanbod en bestel

Bent u overtuigd om zelf aan de slag te gaan met refurbished laptops? Neem meteen een kijkje in de webshop van Laptops4All om uw nieuwe exemplaar te vinden. Gebruik de handige filters om uw wensen en noden toe te passen op het huidige aanbod. Plaats uw bestelling en geniet van een snelle en klantvriendelijke service. Bent u niet helemaal zeker over uw keuze? Aarzel niet om contact op te nemen met het bedrijf voor gepast advies over refurbished laptops. De gedreven medewerkers van het bedrijf staan voor u klaar.  

3 tips voor de ideale thuiswerkplek

Thuiswerken doen we inmiddels al ruim een jaar, al beschikken heel wat thuiswerkenden nog niet over het optimale thuiswerkkantoor. Een verstelbaar bureau om op de juiste hoogte te kunnen werken, een goede mok voor een lekker kopje koffie en een fijn toetsenbord waar je dagen achter elkaar verslagen op kunt typen: dát mag allemaal niet ontbreken! Ben jij benieuwd hoe je op de beste manier thuis kunt werken? Na het in praktijk brengen van de volgende drie tips wil je nooit meer iets anders.

1. Een verstelbaar bureau

Ergonomisch werken is een ongekend populaire term geworden sinds thuiswerken de norm is geworden, maar hoe doe je dat precies? De eerste tip is om een verstelbaar bureau aan te schaffen, die je op de juiste hoogte af kunt stellen. Dé manier om ergonomisch te werken is namelijk door je voeten recht onder je bureau te zetten in een hoek van 90 graden, net als je armen. Wanneer dit het geval is, zal je geen rugklachten meer ervaren!

2. De ideale laptop is custom-made

Doet jouw laptop er uren over om op te starten of ben je niet tevreden met Windows als besturingssysteem? Ga dan zelf je laptop configureren! Met een custom laptop werk je namelijk te allen tijde achter de computer van de dromen, zonder dat je ergernissen ontwikkelt die je tegen zullen gaan zitten tijdens het thuiswerken. Op de website van Laptopzelfsamenstellen.nl vul je alle vakjes in, waarna de ideale laptop voor je gebouwd zal worden door NovaCustom.

3. Zorg voor een rustige omgeving

Tot slot zijn niet alleen de spullen waarmee en waarachter je werkt essentieel om goed thuis te kunnen werken, maar ook is het van belang om in een rustige omgeving aan de slag te kunnen gaan. Ruim je bureau op, zorg voor een georganiseerde ruimte en ga aan de slag met een plan!

https://laptopzelfsamenstellen.nl/

Voorbereiden op een stroomstoring

Het kan zomaar gebeuren dat de stroom ineens uitvalt in jouw eigen huis. Het is iets dat je zelf niet in de hand hebt en het is iets dat op elk moment kan gebeuren. Hoewel de kans op een stroomstoring in Nederland niet heel erg groot is, is het toch een mogelijkheid. Het is iets waarvan je moet weten wat je moet doen en hoe je jezelf er op kan voorbereiden. Een stroomstoring is namelijk niet direct een wereldramp, maar het heeft wel degelijk gevolgen. Alle elektriciteit valt weg, dus ook alle apparaten die op stroom werken zullen nutteloos worden bij een stroomstoring. Je kan dus niet even je telefoon opladen, de vaatwasser aan zetten of een pizza in de oven opwarmen. Nee, je zal het toch echt even met een koude boterham met kaas moeten doen. Die kaas zal trouwens na een tijdje ook al niet zo heel erg koud meer zijn, de koelkast werkt immers ook op stroom.

Als er een storing is, dan kan je zelf even naar de meterkast gaan kijken, maar als je er niet uit komt dan is het het beste om de storingsdienst van je energieleverancier te bellen. Zij hebben elektriciens in dienst die de problemen makkelijk voor jou kunnen oplossen.

Er zijn een aantal dingen die je ter voorbereiding altijd kan doen, maar niet iedereen weet dit. Daarom heb ik deze dingen in dit artikel even op een rijtje gezet voor iedereen.

Ten eerste is het super fijn om altijd een opgeladen powerbank te hebben. Zo kan je je mobiel opladen en contact behouden met de buitenwereld. Ook zonder kans op een stroomstoring is het hebben van een volle powerbank natuurlijk heel fijn. Daarnaast moet je zorgen dat je verlichting in huis hebt die niet afhankelijk is van stroom. Ik heb het dus over kaarsen, zaklampen, waxinelichtjes en de benodigdheden om deze dingen aan te steken, dus lucifers en aanstekers. Om het nieuws van buiten te kunnen volgen, is het ook fijn om een radio op batterijen te hebben. Daarnaast is het handig om een voorraadje geneesmiddelen en een voorraad drinkwater in huis te hebben.

https://www.groenewegendelft.nl/

Tips om een datalek in uw bedrijf te voorkomen

Tegenwoordig maken bedrijven in steeds grotere mate gebruik van IT-apparatuur. Een leuk voorbeeld is om eens een kijkje te nemen binnen het bedrijf waar jij werkzaam bent. Het grootste gedeelte van je collega’s zal hoogstwaarschijnlijk gebruik maken van één of meerdere apparaten zoals een computer, telefoon of tablet. Ook word er bijvoorbeeld veel gewerkt met usb-sticks of andere vormen van dataopslag. Dit is tegenwoordig ook echte noodzaak aangezien de meeste werkzaamheden tegenwoordig digitaal worden uitgevoerd. Indien werkzaamheden niet digitaal worden uitgevoerd zullen ze ongetwijfeld iets te maken hebben met digitale processen. Een meubelmaker is bijvoorbeeld enkel met zijn handen aan het werk tijdens het produceren van een bank. Hier komt geen digitaal proces aan te pas zou je zeggen.

In de praktijk is dit echter minder waar en kan er vrijwel met zekerheid worden gezegd dat de bank digitaal ontworpen is. Verder worden werkzaamheden zoals administratie, personeelszaken en bijvoorbeeld de klantenservice eigenlijk altijd online, digitaal dus, uitgevoerd. Al deze werkzaamheden worden uitgevoerd op apparaten zoals computers en telefoons. Waar veel mensen echter niet bij stilstaan is het feit dat deze IT-apparatuur alle informatie die het gebruikt en verwerkt opslaat. Zo ook belangrijke gegevens zoals persoons of betaalgegevens. Je wilt als ondernemer natuurlijk niet dat dergelijke gevoelige informatie in de verkeerde handen valt met alle gevolgen van dien. Daarom geven wij jou in dit artikel verschillende tips waarmee jij een mogelijke datalek binnen jouw bedrijf kan voorkomen. Indien je graag garant staat voor een optimale veiligheid van jouw opgeslagen data, lees dan snel verder!

Wat is datavernietiging precies?

Een datalek voorkomen middels datavernietiging is een betrouwbare methode die tegenwoordig door veel organisaties wordt gebruikt. Datavernietiging is het vernietigen van data die zich bevindt op allerlei apparaten die in organisaties worden gebruikt. Denk hierbij dus aan computers, telefoons, printers en USB-sticks. Al deze apparaten slaan bij gebruik allerlei gegevens op. Deze gegevens lopen uiteen van bijvoorbeeld een datum en tijd van een opgeslagen document tot belangrijke persoons en betaalgegevens. Enkel het breken van bijvoorbeeld de harde schijf is niet voldoende om de data te vernietigen. Je zou verwachten dat het versnipperen van een harde schijf dan wel voldoende zal zijn maar niets blijkt minder waar. Hackers kunnen zelfs met een in stukken geknipte harde schijf nog allerlei gevoelige informatie terughalen.

Maar hoe wordt een datadrager dan wel vernietigd zodat hackers en andere kwaadgezinde hier niet mee aan de haal gaan? Eerst is het handig om een goed beeld te krijgen van wat een harde schijf nu precies is.

Een harde schijf bestaat uit meerde ronde schijven van glas bekleed met een dun laagje metaal. Deze schijven worden zogenoemde ‘platters’ genoemd. Deze platters hebben veel ruimte beschikbaar waar informatie op kan worden opgeslagen. Een harde schijf heeft echter geen oneindige opslagcapaciteit en zit op een gegeven moment vol. Nieuw bijgeschreven gegevens worden dan over de bestaande gegevens geschreven en dus ben je in de veronderstelling dat deze oude gegevens van de harde schijf af zijn. Dit is echter niet waar. Met gespecialiseerde apparatuur is het mogelijk om deze oude gegevens alsnog terug te halen met alle gevolgen van dien. Er moet dus altijd goed gekeken worden naar apparaten die gevoelige informatie bevatten zodat deze kundig vernietigd worden. Maar welke maatregelen kan je als ondernemer nu nog meer nemen om een datalek te voorkomen? Wij geven je hieronder enkele handige tips zodat jij als ondernemer geen enkel risico loopt op een datalek en de bijkomende imagoschade.

Registreer de verwerking van persoonsgegevens altijd bij de Autoriteit Persoonsgegevens

Bedrijven die actief zijn in het verwerken van persoonsgegevens moeten dit altijd melden bij de juiste autoriteit, in Nederland is dit de Autoriteit Persoonsgegevens. De Autoriteit Persoonsgegevens houdt dit vervolgens bij in een openbaar register. Op deze manier wordt de verwerking van persoonsgegevens op een zo transparant mogelijk manier gedaan. Dit ten behoeve van de consument, hij of zij kan op deze manier gemakkelijk informatie opvragen over dit onderwerp.

Hiernaast hanteert de Autoriteit Persoonsgegevens ook een Meldplicht Datalekken. Het is voor bedrijven dus verplicht een eventuele datalek te melden bij de autoriteit. Doet een onderneming dit niet dan lopen zij het risico op het verliezen van vergunningen, hoge boetes en zelfs sluiting.

Breng de gegevensstromen binnen je organisatie in kaart

De grootst gemaakt fout op het gebied van gegevensbescherming is het als organisatie niet goed op de hoogte zijn van je gegevensstromen. Zorg ervoor dat jij als ondernemer altijd goed weet waar gegevensstromen zich bevinden in de organisatie, wie er toegang tot heeft en welke routes deze afleggen. Op deze manier kom je er snel achter hoe gegevens binnen jouw organisatie verwerkt worden en waar eventuele datalekken kunnen ontstaan.

Blijf je echter ook focussen op alle gegevensstromen die niet digitaal zijn, de kans op een datalek is hierbij aanzienlijk groter. Zorg dus dat je altijd goed weet waar dit soort gegevens zich bevinden.

Maak gebruik van gecodeerde gegevens ofwel encryptie

Door belangrijke gegevens te versleutelen of te coderen kan het risico op een eventuele datalek aanzienlijk worden verkleind. Indien je gegevens versleuteld zijn kunnen enkel de mensen die over de juiste sleutel beschikken de gegevens bekijken en veranderen. Op deze manier zijn gegevens nog steeds veilig ook al heeft er een datalek plaatsgevonden. Hackers kunnen het bestand immers wel stelen maar niet inzien aangezien ze niet beschikken over de juiste sleutel.

Kies nooit voor opslagdiensten of cloudopslag buiten de Europese Unie

Indien je als bedrijf gebruik maakt van online opslagdiensten zorg er dan altijd voor dat de dienst gevestigd is binnen de Europese Unie. Binnen de Europese Unie gelden er namelijk zeer strenge regels met betrekking tot gegevensbescherming. Bedrijven en overheden mogen niet zomaar informatie opvragen en informatie zoals persoonsgegevens blijven altijd anoniem.

Dit is in de Verenigde Staten bijvoorbeeld niet het geval. De overheid mag hier zonder pardon alle soorten persoonsgegevens opvragen indien zij dit nodig achten. Het lekken van dergelijke informatie naar bepaalde overheden kan ook worden gezien als een datalek.

Er zijn ook veel voorbeelden te vinden van verdachte zaken rondom bijvoorbeeld de Chinese overheid. Zij worden jaarlijks meerdere keren beschuldigt van digitale spionage door verschillende overheden en bedrijven. China zelf ontkent altijd stellig iets te maken te hebben met deze zaken maar toch blijft het vreemd. Waar rook is, is vuur zou je zeggen.

Blijf altijd goed letten op je werknemers

Waar veel bedrijven enkel kijken naar de gegevens zelf en de beveiligingssystemen eromheen is het ook noodzaak om je werknemers goed in de gaten te houden. De meeste datalekken beginnen namelijk bij een werknemer, al dan niet opzettelijk. Een goed voorbeeld hiervan is het veelvuldige gebruik van phishingmails deze dagen. Hackers sturen dan een mail naar een persoon of bedrijf met een link hierin. Indien je op deze link klikt wordt je systeem geïnfiltreerd door de hacker met alle gevolgen van dien. Datalekken worden vaak veroorzaakt omdat een werknemer per ongeluk op zo’n link klikt. Er is dus lang niet altijd kwaad bloed in het spel.

Verzamel geen gegevens die onnodig zijn

Veel bedrijven verzamelen erg veel gegevens die niet nodig zijn of bewaren gegevens langer dan wordt vereist volgens de bewaartermijn. Door het bewaren van dit soort gegevens loop je onnodig risico om deze kwijt te raken. Het is daarom belangrijk dat dit soort onnodige gegevens tijdig worden vernietigd door een gecertificeerde datavernietiger. Want hoe minder gegevens je bewaart des te minder kans je hebt op een datalek.

Zorg voor de juiste beveiliging (zoals antivirussoftware)

Indien je als bedrijf veel werkt met belangrijke gegevens dan is het noodzaak om te zorgen voor een goede digitale beveiliging. Denk hierbij aan een goede firewall en antivirussoftware. Zorg ervoor dat de firewall en antivirussoftware die je gebruikt volledig up-to-date zijn. Vaak werkt betaalde software het beste. Verder kun je bij digitale beveiliging denken aan goede wachtwoorden. Stel voor je werknemers eisen aan de wachtwoorden die zij aanmaken. Een combinatie van cijfers, tekens en letters met een minimale lengte van 12 tekens is vrijwel onmogelijk om te achterhalen.

Wij hopen dat jij als ondernemers na het lezen van dit artikel beter geïnformeerd bent over hoe je het best kan omgaan met belangrijke gegevens. En wat jij kan doen om een datalek binnen jouw bedrijf te voorkomen.