Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Bedrijven

Franchise administratiekantoor – de succesformule?

Wil je als boekhouder of accountant voor jezelf beginnen en heb je gekozen voor een franchise administratiekantoor? Dan ben je goed op weg naar een succesvolle zaak. Een bedrijf starten onder een franchisegever is niet alleen als beginnend ondernemer een mooie instap, ook als zelfstandig kantoorhouder zijn er heel wat voordelen aan de aansluiting onder een bekende handelsnaam. Je hebt de touwtjes in handen in jouw bedrijf, maar je staat er niet (meer) alleen voor. 

Een franchise administratiekantoor

Een franchisegever zorgt er in de meeste gevallen voor dat kennis en ervaring direct beschikbaar is voor alle bedrijven, bijvoorbeeld in de vorm van een cloud. Je bent als franchisenemer de baas over de gang van zaken in jouw onderneming, maar indien begeleiding nodig is heb je altijd een stok achter de deur. Zo kan de franchise ook zorgen dat jij bepaalde trainingen krijgt die je als volledig zelfstandige niet ter beschikking hebt. Een groot bedrijf heeft namelijk ook meer kapitaal om dit te verwezenlijken. Handig, maar blijf onthouden dat het succes van de zaak in jouw handen ligt. Klanten zullen niet terugkomen naar jouw bedrijf als er niet klantvriendelijk of professioneel wordt gehandeld. 

Klein ondernemen op grote schaal

Een franchise administratiekantoor is dus een investering in zekerheid. Dat grote netwerk kan net hetgeen zijn wat de concurrentie niet heeft. Een grote franchise in de administratieve sector zoals Kubus heeft een honderdtal kantoren in Nederland. Mocht het eens tegenzitten, zullen er 99 kantoren achter jou staan.

Gerelateerde artikelen

Componenten van de meterkast

Ervaren tolk in Nijmegen gezocht?

De voordelen van vergaderen in Utrecht Centrum