Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Woning en Tuin

Hoe draagt een stevig bed bij aan een goede gezondheid?

Een bed is een belangrijke investering die over het algemeen twintig tot vijfentwintig jaar meegaat. Het type bed waarin je slaapt, heeft aanzienlijke invloed op de gezondheid van je rug, nek en spieren. Als je een verkeerd bed koopt, kan dit leiden tot langdurige chronische pijn, totdat je uiteindelijk een nieuw bed aanschaft. Een stevig bed, zoals bijvoorbeeld een bed van steigerhout, is gunstiger voor je lichaam. Tevens is de keuze van je matras van groot belang.

Maar waarom is de juiste ondersteuning tijdens het slapen zo cruciaal? En hoe dragen zowel je bed als je matras hieraan bij? In dit artikel gaan we dieper in op de impact van bedden van steigerhout op je fysieke gezondheid.

Wat gebeurt er in je lichaam tijdens de slaap?

Slaap is eigenlijk een vreemd fenomeen. Als je goed slaapt, merk je niet eens dat de tijd verstrijkt. Desalniettemin is je lichaam wel degelijk actief terwijl je rust. Je spieren ontspannen zich, herstellen van de dagelijkse activiteiten en je immuunsysteem produceert afweerstoffen. Dit verklaart ook waarom voldoende slaap essentieel is wanneer je ziek bent. Gedurende de slaap doorloopt je lichaam verschillende fases:

  • Inslaapfase: je bevindt je ergens tussen waken en slapen;

  • Lichte slaap: je bevindt je in een slaaptoestand, maar nog niet in diepe slaap. Je kunt gemakkelijk gewekt worden door externe prikkels;

  • Diepe slaap: je ademhaling wordt regelmatig, je hartslag vertraagt, en je spieren ontspannen volledig. Je lichaam rust uit en herstelt zichzelf;

  • REM-slaap (Rapid Eye Movement): je ogen bewegen snel achter je gesloten oogleden. Je spieren blijven volledig ontspannen, terwijl je hersenen op volle toeren draaien. Je slaat informatie op in je langetermijngeheugen en verwerkt nieuwe prikkels, inclusief emotionele indrukken. Een goede nachtrust draagt dus bij aan je emotionele welzijn.

Hoe beïnvloeden je bedframe en je matras je slaapkwaliteit?

Mensen die slapen op een slecht matras of in een beschadigd bedframe, klagen vaak vaker over hoofdpijn en spier- en gewrichtspijn in vergelijking met degenen met een stevig bed. Dit is begrijpelijk, aangezien je matras en bedframe verantwoordelijk zijn voor het bieden van de nodige ondersteuning aan je ontspannende spieren. Als je lichaam niet goed wordt ondersteund, kunnen je spieren niet ontspannen, wat hun herstel na dagelijkse activiteiten belemmert. Wanneer je lattenbodem beschadigd is, kan je matras ook niet langer de vereiste ondersteuning bieden. Daarom is het van belang om te investeren in een stevig bed.

Hoe bepaal je welk matras en bed het meest bij jou passen?

Het juiste matras voor jou is afhankelijk van diverse factoren zoals je gewicht, lichaamsbouw en slaaphouding. Het type bed dat je nodig hebt, wordt doorgaans niet sterk beïnvloed door deze factoren, tenzij je om medische redenen een verstelbaar bed nodig hebt. In het algemeen dient je bed stevig en duurzaam te zijn, om te voorkomen dat het snel verslijt. Daarom raden we aan om te kiezen voor een steigerhouten bed. In de webshop van VanLonden.com kun je de beste steigerhouten meubelen zoals tweepersoonsbedden, kinderbedden en stapelbedden van steigerhout vinden, die zelfs bestand zijn tegen de meest onrustige slapers. Wil je meer informatie? Bezoek dan de website van VanLonden.com!