Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Woning en Tuin

Investeren in vastgoedbeleggingen: alles wat u moet weten

De voordelen van beleggen in vastgoedbeleggingen

Investeren in onroerend goed is een geweldige manier om financieel onafhankelijk te worden, omdat u als belegger uw eigen onroerend goed beheert en beslist of u het huurt, verhuurt of verkoopt. U kunt ook beleggen in panden die huurinkomsten genereren of beleggen in panden waar u zelf wilt wonen. Beleggen in onroerend goed kan een riskantere belegging zijn dan beleggen in aandelen en obligaties, maar beleggers moeten weten dat ze de vruchten kunnen plukken van kapitaalgroei en winstuitkeringen. Wat zijn de voordelen van beleggen in vastgoed? Investeren in onroerend goed kan om vele redenen voordelig zijn, maar als u niet helemaal zeker weet waar u moet beginnen, zijn hier enkele van de meest voorkomende voordelen:

– Uw woning verhuren voor extra inkomen;

– Je hypotheek sneller aflossen dan normaal;

– Uw geld opslaan in een tastbaar actief dat in de loop van de tijd zal groeien.

De nadelen van beleggen in vastgoedbeleggingen

Beleggingspanden verkopen is altijd risicovol vanwege het hoge risico om geld te verliezen. Daarom is het belangrijk om alle risico’s te kennen voordat u in onroerend goed investeert. Het eerste nadeel is dat er veel verborgen kosten mee gemoeid zijn, die tot een ongewenste financiële situatie kunnen leiden. Het tweede nadeel is dat er veel factoren zijn die de waarde van een vastgoedbelegging kunnen beïnvloeden, waardoor deze kwetsbaar is voor marktveranderingen. Een ander nadeel is dat u mogelijk geen koper voor uw eigendom kunt vinden wanneer u er een nodig heeft. De belangrijkste nadelen zijn dat het moeilijk is om de marktomstandigheden te voorspellen, de belastingen hoog zijn en dat het duur is om uw eigendom te onderhouden/updaten.

Aan de slag met beleggen in vastgoedbeleggingen

Om aan de slag te gaan met beleggen in onroerend goed, moet je veel onderzoek doen. Van de beste informatiebronnen over vastgoedmarkten en hoe dit uw investering zal beïnvloeden, tot welk type onroerend goed u nodig heeft. Investeren in de aandelenmarkt is niet de enige optie om winst te maken met uw zuurverdiende geld. Als u op zoek bent naar een meer tastbare investering die een rendement biedt op zowel de investering vooraf als op de lange termijn, dan is beleggen in onroerend goed misschien iets voor u. Het is belangrijk dat potentiële investeerders, voordat ze in welk type onroerend goed dan ook investeren, vooraf hun onderzoek doen en zoveel mogelijk informatie verzamelen over hun gewenste locatie en welke soorten onroerend goed daar beschikbaar zijn. Op deze manier kunnen ze een weloverwogen beslissing nemen over de vraag of het de moeite waard is.

Via stille verkoop verkoopt u uw vastgoed aan investeerder DamBorg

U heeft uw onroerend goed door middel van stille verkoop verkocht aan vastgoedbelegger DamBorg zonder in het openbaar te verschijnen. Als u uw eigendom of gehuurde woning wilt verkopen aan een ervaren vastgoedbelegger, neem dan gerust contact met ons op voor een vrijblijvende offerte zonder publiciteit.