Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Dienstverlening

Is de meterkast al aan vervanging toe?

Wellicht vraag je jezelf weleens af of de meterkast vervangen nu, op dit moment een goed plan is. Bij het beantwoorden van deze vraag spelen een aantal zaken mee. Misschien heb je dringend de behoefte om meer stroom te kunnen gebruiken en het huidige aantal groepen laat dit niet toe, dit is zeker een goed reden om een nieuwe meterkast aan te schaffen. Het kan ook zo zijn dat je een modernere kast wilt hebben die fijner is in gebruik. Dit kan een goede reden zijn want vaak zijn de nieuwere kasten een stuk veiliger, soms is een nieuwe meterkast dan echter nog niet nodig. 

De meest geschikte groepenkast voor iedere persoon 

Je kunt niet zelf bepalen hoeveel stroom iedere groep precies kan leveren dat bepaald de aansluiting in de woning. Het is belangrijk te weten hoeveel volt de groepen van de groepenkast zijn. 

Hoe meer apparaten je hebt, waar je het stroomverbruik van hebt opgezocht uiteraard voor je aan dit project begon, bepalen het aantal groepen dat je wilt hebben. Het aantal groepen kan je zelf bepalen. Hoe meer groepen er mogen komen van je hoe lager de prijs per extra groep wordt. Wel betaal je bij de elektricien meer voor meer groepen. Rekening houden met toekomstig gebruik is handig wanneer je dit aantal kiest. Vooral extra bewoners in een huis kunnen de benodigde hoeveelheid stroom verhogen. 

Elektriciens die tot veel in staat zijn 

Gelukkig maakt het voor elektriciens niet uit hoe beroerd je huidige meterkast is, ze kunnen er iets bij de tijds van maken. Kies voor een bekwame en ervaren elektricien en de kans is groot dat alles gemakkelijk verloopt en dat je snel weer meer lucht hebt als het aankomt op het zorgeloos kunnen gebruiken van een elektrisch apparaat. Wil je ook meer vrijheid hebben in het gebruik van apparaten thuis dan is de meterkast vervangen nu beter dan straks.