Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Cadeau

Met deze duurzame relatiegeschenken ga je scoren

Met deze duurzame relatiegeschenken ga je scoren

Jaarlijks worden er miljoenen relatiegeschenken over en weer gestuurd. Je wilt natuurlijk graag dat je op een positieve manier in de belangstelling staat en jouw klanten, personeel of relaties laten weten dat je aan ze denkt en/of ze graag weer van dienst zal zijn. Duurzaamheid wordt steeds belangrijker en dit zien we ook terug op het gebied van relatiegeschenken. Het geven van een duurzaam relatiegeschenk is namelijk een goede manier om te laten zien dat jij je betrokken voelt bij het milieu. Maar waar moet je aan denken als we het hebben over duurzame relatiegeschenken? Hieronder staan een aantal opties van duurzame geschenken, waarmee je gegarandeerd gaat scoren.  

Relatiegeschenken die je blijft gebruiken

Als je een relatiegeschenk weggeeft waar de gebruiker daadwerkelijk ook écht iets aan heeft,scoor je natuurlijk gegarandeerd punten. Daarnaast is het inzetten van dit soort relatiegeschenken – omdat ze veel gebruikt worden – ideaal om de zichtbaarheid van je bedrijf te vergroten. En dat is natuurlijk precies wat je uiteindelijk wilt bereiken met het weggeven van een relatiegeschenk. Je kunt hierbij denken aan een relatiegeschenk dat je klant tijdens het werk of – nog mooier – in privésferen kan gebruiken. Duurzame kantoorartikelen zijn een goed voorbeeld van relatiegeschenken die veel gebruikt worden. Hierbij kun je denken aan: uitwisbare notitieboekjes, duurzame pennen en/of potloden, USB-sticks, duurzame bureauaccessoires, opladers en speakers. Ook katoenen tassen zijn een mooi voorbeeld van een relatiegeschenk die zowel in werk- als privésfeer gebruikt kan worden.

Relatiegeschenken om op te eten

Eetbare relatiegeschenken vallen altijd in de smaak. Je kunt hierbij denken aan bedrukt fruit, snoep, koek of chocolade. Een populair eetbaar relatiegeschenk is de overheerlijke fairtrade Tony’s Chocolonely reep met eigen wikkel. Heel begrijpelijk ook, want eerlijk is eerlijk…wie lust ‘m niet? Ben je op zoek naar een gezonde snack? Denk er dan eens aan om fruit te laten bedrukken. Bij fruit bedrukken kun je denken aan het bedrukken van appels, mandarijnen of sinaasappels.

Relatiegeschenken die groeien

Relatiegeschenken die het altijd goed doen, zijn de groei en bloei geschenken. Geschenken die hieronder vallen zijn – zoals de naam het al aangeeft – geschenken die groeien en bloeien. Hierbij kun je denken aan: zaadzakjes, groeipapier en bloembollen. Dus eigenlijk alles wat je kunt planten! Het leuke van deze geschenken is dat de ontvanger van dit geschenk meerdere keren herinnerd word aan jouw cadeau, namelijk tijdens het ontvangen, het poten en het uitkomen van de bloemen. Kies je voor een bloeiend relatiegeschenk? Laat deze dan bedrukken met je eigen logo. Succes gegarandeerd.

https://www.greengiving.nl/