Met een spuitgatmachine wordt uw bedrijfsvoering een stukje efficiënter

Duurzamebedrijfsvoeringrijk

Spuitgatmachine

Een spuitgietmachine is een veel gebruikte machine bij vormingstechnieken voor kunststof onderdelen. Een spuitgietmachine is een vormgeeftechniek voor thermoplaten, thermoharders en metalen met een laag smeltpunt. Door spuitgieten wordt onder hoge druk de massa ingespoten in een matrijs waarvan de holte de vorm is van het gewenste product. Door afkoeling stolt de kunststof en krijgt men het gewenste product.

Hoe werkt een spuitgatmachine?

Het proces van hoe het product wordt gemaakt gaat als volgt. Een schroef drukt het kunststof door een kleine inspuitopening in de matrijs, hier zit een holte. Het gesmolten kunststof stroomt door de inspuitopening en vult de holten van het gereedschap, wat vervolgens afkoelt en zich naar de vorm van het product vormt. Is het afgekoeld dan wordt deze via het bovenste gedeelte geopend, vervolgens wordt het product uit de matrijs gehaald door de zwaartekracht valt het product in een opvangbak, daarna pakt een robot hem hieruit. Nadat de matrijs weer gesloten is gaat de productie weer vanaf het begin verder.

 

Ook kunnen de machines natuurlijk verbeterd worden. Daarom wordt er gebruik gemaakt van verschillende technieken, zo is een bedrijf in staat een flexibele en toekomst gerichte oplossingen te bieden. Een bedrijf in de machinebouw kan je helpen bij problemen met de machines en helpen je hier graag mee. Er wordt verder gekeken dan de vragen van de klant, voor machines als de spuitgietmachine of hydraulische buigmachine bent u bij zo’n bedrijf op het juiste adres.

http://www.audece.nl/machinebouw/