Wil je in verzet komen tegen een strafbeschikking? Dat werkt zo

Een strafbeschikking is een straf die opgelegd wordt door de officier van justitie, zonder dat de rechter daar tussenkomt. Deze soort straffen legt de officier van justitie op bij bepaalde veelvoorkomende misdaden. Als je het oneens bent met de straf, kun je in verzet komen. Zo kan je zaak ter discussie gesteld worden, en kun je eventueel alsnog bij de rechter langs. Het is belangrijk dat je voor je rechten op kunt komen.

Wat moet je doen?

Als je een strafbeschikking hebt ontvangen, kun je meteen actie ondernemen. Dit is ook slim, want je hebt maar twee weken om in strafbeschikking verzet te komen. Je kunt schriftelijk contact opnemen met het Openbaar Ministerie, of in persoon. Hiervoor stuur je een verzetschrift naar het parket op je strafbeschikking, of je gaat zelf naar het loket om je zaak voor te leggen. Je kunt hierbij hulp vragen bij een ervaren advocaat die precies weet hoe alles moet en hoe alles in elkaar zit. Dit kan bijvoorbeeld bij de website Strafbeschikking-advocaat, waar een team van strafrechtadvocaten te vinden is.  

Wat gebeurt er daarna?

De officier van justitie moet bepalen hoe hij op je verzet reageert. Hij kan je strafbeschikking wijzigen of intrekken, maar hij kan ook naar de rechter. Dan word je eerlijk beoordeeld. De rechter bepaalt of je gelijk hebt, en kan ervoor kiezen om je straf te verlagen of zelfs te annuleren. Ook hierbij kan een advocaat je steun bieden. Als je straf door de rechter ingetrokken wordt, komt er ook geen notitie op je strafblad. In verzet gaan heeft dus grote voordelen, en het is een goede manier om voor jezelf op te komen. Zolang je het binnen twee weken doet en de straf in de tussentijd niet accepteert, kun je deze stap zetten. 

Scheiden? Laat onderlinge afspraken vastleggen in een echtscheidingsconvenant

Het scheidingsconvenant wordt opgesteld wanneer u gaat scheiden. Deze wordt naar de rechter gestuurd waarna dezze goedkeuring geeft voor de scheiding. Een convenant is niets anders dan een document met afspraken die jullie hebben gemaakt over onder andere het pensioen, de alimentatie, bezittingen, schulden en het huis. Wanneer jullie kinderen hebben, is ook het ouderschapsplan een verplicht onderdeel. De gemaakte afspraken dienen te worden nageleefd en zijn te allen tijde rechtsgeldig. Het kan lastig zijn om middenin een scheiding, in overleg, dergelijke afspraken te maken. Daarom kan er een mediator van Zorgeloosch Scheiden worden ingeschakeld. Deze heeft immers verstand van financiële zaken en begeleidt tevens de gesprekken.

Wat gebeurt er met het huis bij een scheiding?

Weet jij wat er gaat gebeuren met het huis wanneer je gaat scheiden? Er zijn namelijk verschillende mogelijkheden. Enerzijds is het mogelijk dat jij of je partner in de woning blijft wonen en de hypotheek op zich neemt. Anderzijds kan het voorkomen dat jullie beiden de koopwoning niet kunnen betalen en het huis moeten verlaten. Bij Zorgeloosch Scheiden zitten jullie tijdens het kennismakingsgesprek al aan tafel met een scheidingsbemiddelaar en een financieel adviseur. Deze unieke combinatie zorgt ervoor dat jullie tijdens het eerste gesprek al weten of jullie woonwensen haalbaar zijn. Wij hebben daarnaast ook de in-een-keer-klaar garantie. Wij garanderen namelijk dat de afspraken die gemaakt worden in het echtscheidingsconvenant uitvoerbaar zijn voor de bank. Daarmee doorbreken we de vicieuze cirkel waarin banken pas duidelijkheid willen geven wanneer er een convenant is en het convenant pas kloppend gemaakt kan worden wanneer de bank duidelijkheid geeft. Dat scheelt tijd en geld en geeft rust!

Alle financiële zaken op orde stellen wanneer je gaat scheiden

Wil je alles goed geregeld hebben tijdens de scheiding? Alle zaken op het gebied van scheiden geregeld door Zorgeloosch Scheiden voor een goede afhandeling van het gehele proces. Denk maar eens aan de hypotheek, jullie pensioen en jullie inkomen. Om een financieel overzicht te scheppen en alle zaken in goede banen te leiden, helpt Zorgeloosch Scheiden jullie graag. Hier werken de financieel adviseur en de mediator nauw samen om alles omtrent het scheiden op elkaar af te stemmen. Verder geven ze jullie ook adviezen en tips, bijvoorbeeld hoe het nu zit met de belastingaangifte, nu er sprake is van alimentatie, wellicht een nieuwe hypotheek, maar ook de kosten van de scheiding. En het mooiste is dat het financieel advies een vast onderdeel is van het traject. Een alles-in-1 pakket, voor 1 totaalprijs, zonder verrassingen achteraf.