Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Zakelijk

Spullen in het magazijn verplaatsen

Het magazijn van je bedrijf is redelijk groot en je merkt dat spullen met de hand verplaatsen steeds meer tijd en moeite kost. Het wordt tijd om werkprocessen te gaan optimaliseren. Dit kan middels een bovenloopkraan of een handtakel. Een van de voordelen wanneer je kiest voor een bovenloopkraan of een handtakel zijn dan ook het optimaliseren van werkprocessen. Ook hebben beide een zeer lange levensuur en een scherpe prijs. Door de snelle levertijd kun je beid apparaten snel in je magazijn hebben. Zo kun je snel fijner werken. In deze blog zullen we iets meer uitleg geven over de bovenloopkraan en de handtakel.

 

Bovenloopkraan

Een bovenloopkraan wordt ook wel een brugkraan genoemd. Deze kraan bestaat uit twee evenwijdige rails die samen lopen door middel van beugels aan tegenover elkaar liggende stalen kolommen. Deze kraan wordt gebruikt voor het hijsen en verplaatsen van dingen in de lengte en in de breedte in een magazijn of in een werkplaats. Over het algemeen worden deze kranen elektrisch bediend. Alleen oude bovenloopkranen worden soms nog handmatig bediend, maar dat zie je bijna niet meer. De kraan is er in twee varianten. De kokerligger en de profielligger. Ook zijn er enkelligger bovenkranen en dubbelligger bovenkranen. De dubbelligger heeft twee liggers die over de rails bewegen en de enkelligger eentje. Middels deze kraan kun je veilig hijsen.

 

Handtakel

De handtakel is makkelijk voor het verplaatsen van de iets lichtere lasten. Dit is mogelijk tot een maximum van vijf ton. Een handtakel is een hijsmiddel die doormiddel van spierkracht van een mens in beweging wordt gebracht om lasten te verplaatsen. Dit gebeurt dus, in tegenstelling tot de bovenloopkraan, met de hand of ook wel met mankracht. De handtakel behoort tot een van de meest eenvoudige hijsmiddelen. De takel bevat een katrol waarover een ketting loopt met een haak die aan het uiteinde is bevestigd.

https://www.adaklein.nl/bovenloopkranen/