Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Beauty en verzorging

Tips tegen rimpelvorming

Het ontstaan van rimpels is bij iedereen een natuurlijk verschijnsel wat gebeurt bij het verouderen van de huid. Wanneer je op middelbare leeftijd komt produceer je minder onderhuids bindweefsel en elastine. Wanneer je je huid veel blootstelt aan de zon vindt er nog meer afbraak van je elastine plaats.  De huid zal hier uiteindelijk een stuk slapper worden wat leidt tot rimpelvorming. We geven je in dit artikel daarom wat tips om rimpels te verminderen en misschien zelfs te voorkomen.

 

Bescherming tegen de zon

 

De oorzaak van rimpels komt voor 90% door UV-straling die van de zon afkomt. Gebruik dus altijd zonnebrandmiddel en draag bij hevige of langdurige blootstelling aan de zon te allen tijde een hoofddeksel.

 

Natuurlijke botox

 

Rimpels ontstaan over het algemeen op de plekken waar jij de spieren in je gezicht het meeste gebruikt. Bekijk jezelf eens in de spiegel en let in dat geval goed op hoe jij je gezicht beweegt terwijl je praat. Je kunt proberen om je gezichtsuitdrukkingen wat meer te beheersen wanneer het niet echt nodig is. Het kan natuurlijk zijn dat botox kosten te hoog voor je zijn. Mocht je wel echte botox willen is er altijd een mooie botox aanbieding ergens te vinden.

 

Op je rug slapen

 

Slapen is heerlijk en daarnaast ook nog eens top voor je huid. Let alleen wel op wat voor manier je slaapt. Als je op je zij of buik ligt, is je gezicht tegen het kussen aangedrukt wat weer tot extra rimpels kan leiden. Om dit te voorkomen adviseren we je om te proberen op je rug te liggen.

 

Je rimpels weg eten

 

Eet ook altijd voldoende groente en fruit, drink voldoende water, groene thee en eet op regelmatige basis superfoods. Deze voedingsmiddelen bevatten antioxidanten die je lichaam helpen zich te beschermen tegen vrije radicalen. Dat is de reden dat veel antirimpelcrèmes ook antioxidanten bevatten.

 

Gezonde vetten eten

 

Omega 3 vetzuren zijn gezonde vetten met veel gezondheidsvoordelen. Deze vetzuren zijn vooral terug te vinden in chiazaad, lijnzaadolie, walnoten en algen. Je kunt de vetzuren ook in tabletvorm innemen.

 

Minder huid aanrakingen

 

Zorg er altijd voor dat je je huid zo min mogelijk aanraakt. Hiermee voorkom je niet enkel de verspreiding van bacteriën, maar ook beschadiging van je huidcellen.

https://faceland.nl/