Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Dienstverlening

Verbouwen in Amersfoort

Heb jij net een kluswoning gekocht in Amersfoort of zijn er grote plannen voor een verbouwing? Dan is dit artikel echt iets voor jou! We nemen je mee door onze ervaringen en geven je enkele tips. Hopelijk wordt op deze manier jouw verbouwing iets makkelijker. Allereerst is het verstandig om een container te huren in Amersfoort. Op deze manier kun je gemakkelijk je afval scheiden en afvoeren zonder een groot aantal ritjes naar de plaatselijke gemeente stort.

Duurzaam verbouwen

Het opknappen van een woning heeft zowel een groot aantal voor- als nadelen. Oudere woningen zijn vaak zeer slecht geïsoleerd en zijn vaak volledig ingericht op gas. Echter heb je bij een grote verbouwing wel de mogelijkheid om je woning volledig zelfvoorzienend te maken. Denk bijvoorbeeld aan een dak vol zonnepanelen, een mogelijkheid om energie op te slaan. Voor veel Nederlanders is het een kunst om volledig van het gas af te gaan. Het is sommige gelukt om enkel nog met zelf opgewekte energie hun huis te verwarmen en te koken. Dit met enorme grote accu’s die de opgewekte energie opslaan voor later gebruik. Dit gebeurd steeds meer omdat het terugleveren van energie bijna niets meer oplevert.

Aanbouwen of verbouwen?

Tijdens de verbouwing is het misschien verstandig om een stuk bij aan te bouwen. Woningen worden vaak getaxeerd op het aantal bewoonbare vierkante meters. Dit betekend voor elke bewoonbare meter die jij extra bouwt dat je huis meer waard wordt. Het is mogelijk om een stuk aan de keuken of woonkamer te bouwen of ga jij voor een verhoging van het dak en bouw je een zolder? Het is verstandig om dit met een professional te bespreken en vergeet het niet aan te vragen bij de gemeente wanneer je het straatbeeld veranderd. 

Wat te doen met een tuin of balkon?

Weet jij nog niet wat je moet doen met je tuin of balkon? Ga eens op onderzoek uit om zelf groente en fruit te verbouwen. Er wordt vaak gedacht dat het een ingewikkeld proces is, maar dat valt in de praktijk reuze mee. Het is belangrijk dat je de planten voldoende aandacht geeft. Begin met eenvoudige planten zoals courgette, komkommer, pepers of paprika. Op deze manier geef je de tuin of het balkon meer kleur en je haalt er echt iets uit. Weet jij al voor welk gerecht je de zelfverbouwde groente het eerst gaat gebruiken?

 

https://www.renewi.com/nl-nl/over-renewi/locatie/container-huren-amersfoort