Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Zakelijk

Waar moet je op letten bij een bureaustoel?

De juiste burostoel kan een verschil maken in je dagelijks leven. Deze stoel kan je helpen gezond te blijven en je goed te voelen op het werk. Daarnaast verbetert het ook de productiviteit. De sleutel tot het uitkiezen van een geweldige bureaustoel is ervoor te zorgen dat deze verstelbaar en ondersteunend genoeg is. Het eerste waar je op moet letten bij een bureaustoel is de verstelbaarheid. Net als bij een auto is het belangrijk dat je bureaustoel verstelbaar is. Als je een slechte rug of nek hebt, of als je er gewoon zeker van wilt zijn dat je lichaam comfortabel is, kan een verstelbare functie handig zijn. Hiermee kun je de perfecte positie voor je lichaam vinden en rugpijn voorkomen. In het bijzonder moet je bureaustoel een hoogteverstelling van de hoofdsteun, zitdiepte en hoogteverstelling van de armsteun hebben.

Lendensteun

Door de vorm van de rugleuning van je bureaustoel krijgt je rug de steun en het comfort die het nodig heeft. Kies dus een stoel voor je kantoor die past bij de natuurlijke rondingen van je wervelkolom. Elke stoel die je voor het kantoor koopt en die de moeite waard is, moet je onderrug goed ondersteunen. Om te voorkomen dat je in de loop van de dag gaat hangen, moet je onderrug altijd worden ondersteund zodat deze een kleine boog heeft. Dit zal je helpen om je evenwicht te bewaren. Je moet deze functie uitproberen, zodat je lendensteun in de juiste positie zit. Het is belangrijk om voldoende ondersteuning te hebben voor je onderrug, ook wel je lumbale regio genoemd, zodat de lumbale schijven in je wervelkolom niet te veel druk of stress krijgen.

Ademend materiaal en voldoende vulling

Wanneer je lang in je bureaustoel zit, is het comfortabeler als het materiaal je lichaam laat ademen. Een stof is een goede keuze, maar er zijn ook veel nieuwe materialen die hetzelfde kunnen doen. Het belangrijkste is dat je comfortabel op de bekleding kunt zitten. Probeer stoelen die te zacht of te hard zijn te vermijden. Na een paar uur zal een hard oppervlak pijn doen en een zacht oppervlak zal niet genoeg ondersteuning bieden.

Armleuning

Koop een stoel met armleuningen zodat je nek en schouders minder hard hoeven te werken. Je moet ook de positie van de armleuningen kunnen veranderen, zodat je armen comfortabel kunnen rusten en je minder snel onderuit zakt.