Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Horeca

Waarom je duurzame disposables zou moeten gebruiken

Er is momenteel een enorm groot milieuprobleem en we merken het volgens mij allemaal. Er zijn veel beelden van afval die in de zee liggen die worden weergegeven in reclames of commercials. Het moet de mensen doen schrikken en moeten ervoor zorgen dat we meer bewust bezig zijn met het milieu en minder afval in de natuur laten rondslingeren of weggooien. Gelukkig is de generatie van nu er wel meer mee bezig dan ooit een generatie heeft gedaan. Doordat je merkt dat de aarde zich tegen keert worden mensen toch vaak bewuster van het weggooien van afval. In Nederland wordt er gelukkig veel gedacht aan het scheiden van het afval wat al enorm veel helpt. Afval kan vaker hergebruikt worden en afval wat niet meer gebruikt kan worden kan makkelijker verbrand worden. Bij bedrijven zoals de horeca die veel gebruik maken van disposables is het belangrijk dat de disposables recyclebaar zijn of van duurzaam materiaal gemaakt is. Zo kun je alles wat disposable is beter sorteren en hergebruiken. 

Welke materialen zijn duurzaam en milieuvriendelijk? 

Papier wordt het allermeest gebruikt als in toiletpapier en keukenpapier. Dit papier wordt gemaakt van hout en komt dus van bomen vandaan.  Doordat het van hout gemaakt wordt is het duurzaam en milieuvriendelijk. 

Zo zijn er bijvoorbeeld ook disposables die gebruikt worden om eten in te vervoeren. De meeste bakken worden gemaakt van karton, hout, bamboe of palmbladeren. Deze materialen zijn allemaal op een duurzame manier verwerkt en worden op een duurzame manier tot disposables gemaakt. Omdat het materiaal allemaal recyclebaar is maakt het dit heel milieuvriendelijk. 

De meeste disposable voorwerpen worden zo ontworpen dat er geen schadelijke stoffen in zitten of vrijkomen op het moment dat het gebruikt wordt. Het is momenteel belangrijk om ervoor te zorgen dat alles op een goede duurzame en milieuvriendelijke manier gebruikt wordt.