Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Dienstverlening

Waarom kiezen voor een gecertificeerde BHV-opleider

In Nederland zijn er talloze BHV-opleiders een aantal hiervan zijn gecertificeerd door instituten of organisatie zoals de KIWA of het NIBHV. Deze certificeringen kunnen als hulpmiddel dienen voor werkgevers om bepaalde BHV-opleiders te beoordelen op de kwaliteit van de opleiding. Over het algemeen staan opleiders met een keurmerk voor goede kwaliteit van de cursussen. In de wet staat hierover echter niks vermeld; het is niet verplicht om een BHV cursus gevolgd te hebben bij een erkende opleider, maar toch kiezen veel werkgevers hier, ondanks de extra kosten, wel voor. Hieronder leest u waarom een werkgever toch de keuze kan maken om een cursus te volgen bij een erkende opleider.

Wat biedt een gecertificeerde BHV-opleider

Zoals eerder gezegd zijn er voordelen verbonden aan het volgen van een BHV-cursus bij een gecertificeerde opleider. Zie hieronder wat een gecertificeerde opleider te bieden heeft.

  • De gecertificeerde instructeurs worden regelmatig gecontroleerd;
  • Het nieuwste lesmateriaal die regelmatig wordt voorzien van de nieuwste informatie en richtlijnen;
  • De stof in de BHV-cursus is up-to-date en sluit aan bij de laatste richtlijnen;
  • Je krijgt voldoende de gelegenheid om de lesstof te leren;
  • Je vergroot hierdoor de mogelijkheid om een ongevallen- en aansprakelijkheidsverzekering af te sluiten die dekking geeft wanneer u optreedt als BHV’er. 

Dit zijn een aantal redenen om een opleiding te volgen bij een gecertificeerd opleider in bezit van een keurmerk. Kwaliteit, erkenning en de mogelijkheid om een verzekering af te sluiten worden gegarandeerd. 

Het is misschien verwarrend, maar wel belangrijk om te weten dat een gecertificeerde opleider niet hetzelfde is als een gecertificeerde instructeur. Wanneer er namelijk wordt gezegd dat de instructeurs gecertificeerd zijn, wil dit niet zeggen dat je een gecertificeerde opleiding inkoopt. Het zegt alleen dat de instructeurs een cursus hebben gevolgd bij een instituut als bijvoorbeeld het NIBHV. Een gecertificeerde opleider biedt wel een gecertificeerde opleiding aan en heeft zich te houden aan een strak reglement, bepaald door de organisatie waardoor de opleider gecertificeerd is.

https://ondernemerlive.nl/