Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Zakelijk

Wanneer worden rolsteigers gebruikt?

Een rolsteiger is een constructie die bestaat uit een of meerdere werkvloeren. De constructie heeft wieling waardoor je de constructie kan verplaatsen. Dit is wat de constructie zo uniek maakt. Dit is niet mogelijk bij andere steigers. Doordat je het kan verplaatsen kan je het gebruiken voor verschillende doeleinden.  Het is een hele handige constructie die ook makkelijker is om in elkaar te zetten. Het bestaat uit verschillende vaste elementen die je aan elkaar kan bevestigen. Hierdoor wordt het een systeemsteiger genoemd.

Wanneer worden rolsteigers gebruikt?

Als je klussen gaat uitvoeren die bijvoorbeeld op een hoogte zijn, dan is het wel handig om een constructie te hebben waarmee je dat kan doen. Zo kun je natuurlijk veilig en comfortabel te werk gaan. Een rolsteiger wordt vooral gebruikt bij lichte werkzaamheden waarbij je moet staan. Bij zulke werkzaamheden kan je bijvoorbeeld denken aan schilderwerk. Als je gaat schilderen dan is het een hele handige constructie. Wanneer je gaat schilderen schilder je natuurlijk niet op 1 vaste plek. Het oppervlakte is meestal groot, en je moet jezelf dan verplaatsen naar verschillende plekken. Dit kan je met de constructie heel goed doen, omdat het verplaatsbaar is door de wielen.

Belangrijke punten bij het opbouwen

Als je de constructie gaat opbouwen dan zijn er een aantal punten waar je goed op moet letten. Als je goed op de punten let kun je er veilig gebruik van maken. Als eerst is het goed om te weten dat het opbouwen altijd door 2 personen gedaan moet worden. Als je het gaat opbouwen moet je ook altijd rekening houden met de weersomstandigheden. Als het hard waait, dan moet je de constructie vastmaken aan een gevel. Zorg er ook voor dat alles waterpas staat. Als je aan het werk gaat is het van belang dat je de wielen vast zet. Anders gaat de rolsteiger schuiven tijdens dat je werkt.