Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Financieel

Wat zijn de voordelen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering?

Een arbeidsongeschiktheidsverzekering (AOV) is behoorlijk aan de prijs. Omdat deze verzekering (nog) niet verplicht is voor ondernemers, besluit je misschien om hem links te laten liggen. Verstandig is dit alleen niet, want een AOV brengt de nodige voordelen met zich mee. Benieuwd waarom je er goed aan doet deze verzekering af te sluiten? Wij hebben hier de grootste voordelen van een arbeidsongeschiktheidsverzekering op een rijtje gezet.

1) Er blijft geld binnenkomen

Als je arbeidsongeschikt raakt, kun je niet meer werken. Soms is dit slechts van korte duur, maar het kan ook zijn dat je meerdere jaren uit de running bent. Heb je personeel in dienst? Dan hoeft dit niet direct een probleem te zijn. Althans, niet als zij de bedrijfsvoering over kunnen nemen. Er blijft dan geld binnenkomen, waardoor je waarschijnlijk prima rond kunt komen.

Ben je zzp’er? Dan komt er doorgaans geen geld binnen als je arbeidsongeschikt raakt. Jij bent immers de enige werknemer van je bedrijf. De eerste tijd kom je waarschijnlijk wel door, maar er kunnen problemen ontstaan als je langere tijd niet kunt werken. Met een AOV verzekering zzp voorkom je dit. Je hebt dan recht op een uitkering bij arbeidsongeschiktheid, waardoor er geld binnen blijft komen.

2) De continuïteit van je bedrijf komt niet in gevaar

Kun je langere tijd niet werken omdat je arbeidsongeschikt bent? Dan kan de continuïteit van je bedrijf in gevaar komen. Je vaste lasten lopen immers gewoon door. Omdat er geen tot weinig geld binnenkomt, wordt he waarschijnlijk steeds lastiger om aan je betalingsverplichtingen te voldoen. Een arbeidsongeschiktheidsverzekering maakt dit makkelijker. Door de maandelijkse uitkering kun je rekeningen blijven betalen en dat verkleint de kans dat je bedrijf op de fles gaat.

3) Je krijgt hulp bij re-integratie

Stilzitten is behoorlijk lastig voor de meeste ondernemers. Vandaar dat je snel weer aan de slag wilt als je arbeidsongeschikt raakt. Helaas gebeurt dit lang niet altijd op een verantwoorde manier. Sluit je een aov bij Univé af? Dan krijg je hulp bij re-integratie. Experts helpen je om zo snel mogelijk weer aan het werk te gaan, maar zij voorkomen dat je te hard van stapel loopt.

4) De premie is aftrekbaar

Een vierde voordeel van een arbeidsongeschiktheidsverzekering is dat je de premie op mag voeren als ‘uitgave voor inkomensvoorziening’ bij de aangifte inkomstenbelasting. De premie is voor een groot deel aftrekbaar, waardoor een AOV afsluiten je belastingvoordeel op kan leveren. Hier staat tegenover dat je inkomstenbelasting moet betalen over de uitkering die je krijgt als je arbeidsongeschikt raakt.

5) Op maat gemaakt

Wie denkt dat een arbeidsongeschiktheidsverzekering voor ieder bedrijf hetzelfde is, heeft het mis. Deze verzekering wordt namelijk op maat gemaakt. Je bepaalt bijvoorbeeld zelf welk bedrag je verzekert, maar ook hoe lang je verzekerd bent als je arbeidsongeschikt raakt. Hierdoor kun je een AOV naadloos aan laten sluiten op jouw persoonlijke situatie. Sluit je deze verzekering online af? Dan hoef je alleen maar een aantal simpele stappen te doorlopen. Je kunt eventueel ook de hulp van een adviseur inschakelen.