Los vochtproblemen op kantoor effectief op

Bezit je als ondernemer over een kantoorpand? Dan is een gezonde luchtvochtigheid zeer belangrijk. Niet alleen veroorzaakt vocht in kantoor gezondheidsklachten bij medewerkers, het tast ook het bedrijfspand aan. Constateer je vochtproblemen in het pand, dan is het noodzaak om dit vochtprobleem te betrijden. Gelukkig kunnen deze problemen goed bestreden worden. Er bestaan verschillende methoden van vochtbestrijding en elke methode heeft zijn eigen voor- en nadelen. Last van vochtproblemen? Laat je voorlichten welke methode van vochtbestrijding het meest geschikt is. Let hierbij op het soort vochtprobleem, duurzaamheid en kosten.

Verschillende methoden van vochtbestrijding vergeleken

Er zijn meerdere methoden om vocht in het kantoor te bestrijden. Natuurlijk moet je vooraf wel goed weten wat de oorzaak is van het vochtprobleem. Wanneer er sprake is van een kapotte muur of problemen met het dak, dan zal dat eerst verholpen moeten worden door een vakman. Bij dit soort vochtproblemen geldt een andere methode van vochtbetrijding dan bijvoorbeeld optrekkend vocht of condensatievocht. Op de pagina vochtbestrijding van van Schrijver Systeem, lees je welke oplossingen geschikt zijn per vochtprobleem.

Vochtproblemen op kantoor

Veel kantoorpanden hebben te maken met vochtproblemen die worden veroorzaakt door ondermeer een vochtige ondergrond en bij periodes met veel neerslag. Ondanks dat kantoren vaak maatregelen hebben getroffen om het vocht tegen te gaan, kan door kapotte buitenmuren of gevels deze ingreep ineffectief zijn. Vocht trekt alsnog vanaf de ondergrond het kantoor binnen of stortbuiten dringen via de muren alsnog het kantoor binnen. Dit zijn de meest voorkomende vochtproblemen in kantoorpanden:

  • Optrekkend vocht

  • Doorslaand vocht

  • Condensatievocht

  • Vocht door Lekkage

  • Bouwvocht

 

Optrekkend en doorslaand vocht

Optrekkend en doorslaand vocht zijn veelvoorkomende vochtproblemen in Nederland. Vanwege het klimaat is de grond en lucht vaak vochtig. Dit vocht dringt het kantoor binnen via grondvocht en regen. Normaal gesproken zorgen degelijke funderingen en buitenmuren dat het vocht wordt tegengehouden. Maar omdat gevels en muren van oude kantoorpanden vaak beschadigd of poreus zijn geworden, dringt het vocht gemakkelijk naar binnen. Ondanks spouwmuren die de functie hebben om het kantoor te beschermen tegen kou en vocht van buitenaf, slaat het vocht over naar de binnenmuur. Het gevolg: vochtige binnenmuren en uiteindelijk schimmels en ongedierte.

Hoe kun je dit vochtprobleem besrijden? Ventileren is het antwoord. Een raam openzetten helpt al. Slechts enkel een uur het raam openzetten zorgt ervoor dat overtollig vocht naar buiten wordt afgevoerd. Mocht dit toch niet helpen omdat er sprake is van teveel aan vocht, dan is een permanente oplossing noodzakelijk. Een van meest permanente en duurzame oplossingen is het plaatsen van ventilerende muurelementen van Schrijver Systeem. Doordat de muurelementen werken op natuurlijke luchtstromen, wordt het vocht, dat in de muur en spouw zit, voortdurend naar buiten afgevoerd. Het vocht krijgt geen kans om de binnenmuur te bereiken met als resultaat een behaaglijk en gezond kantoor.

Condensatievocht

Naast vocht van buitenaf, wordt het kantoor ook van binnenuit bevochtigd. Medewerkers die met natte kleding binnenkomen. Een koffiezetapparaat of vaatwasser dragen ook bij aan een hogere luchtvochtigheid. En vergeet ook niet dat mensen zelf ook vocht produceren. Zeker als je met veel medewerkers in een ruimte zit. Let er maar eens op hoe vaak een raam beslagen is tijdens een moment waar veel mensen bij elkaar komen.

Ook bij dit vochtproblemen bieden de muurelementen van Schrijver Systeem Vochtbestrijding uitkomst. Kijk op de website voor meer informatie.

Tijdelijke vochtproblemen

Een vochtprobleem hoeft niet altijd een permanent karakter te hebben. Bijvoorbeeld bij lekkage. Ook al zijn de effecten hetzelfde (vochtplekken, schimmels etc.) het zal op een andere manier opgelost moeten worden. En snel ook. In dit geval heb je een loodgieter nodig in plaats van de muurelementen van Schrijver Systeem. Ook bouwvocht zal op een andere manier moeten worden bestreden. Je leest hier meer over op de pagina ‘vochtbestrijding’ op de website van Schrijver Systeem.

Vochtproblemen? Kies voor Schrijver Systeem Vochtbestrijding

Vertoont jouw kantoor signalen van teveel vocht? Het Schrijver Systeem is een slimme oplossing om dit permanent op te lossen. Met in de buitenmuur aangebrachte prefab-elementen wordt overtollig vocht afgevoerd. Voor altijd! De werking is voor 100% gebaseerd op natuurlijke luchtstromingen. Reken definitief af met vochtproblemen in huis en vraag om de gratis offerte vochtbestrijding van Schrijver Systeem.

 

https://schrijversysteem.nl/vochtbestrijding/

Binnendeuren plaatsen

Mooie binnendeuren maken je interieur helemaal af. Omdat een binnendeur vaak direct in het oog springt is het een zeer bepalend element voor de sfeer van je huis.

Wil je een nieuwe binnendeur plaatsen, bepaal dan eerst welke stijl je kiest zodat de nieuwe binnendeur hier goed bij past.

Hou je bijvoorbeeld van modern en strak, of kies je liever voor een deur met een klassieke uitstraling? Binnendeuren zijn er in alle soorten en maten. Je vindt dus altijd een geschikt model dat aansluit bij de rest van je interieur.

Stompe deur of opdekdeur?

Normaal gesproken kun je bij binnendeuren kiezen voor een stompe deur of een opdekdeur. Maar wat is eigenlijk het verschil? Een stompe deur valt geheel binnen de sponning van het kozijn. Hierdoor heeft dit deur een tijdloze en strakke uitstraling.

Een opdekdeur valt gedeeltelijk op het kozijn. Dit type binnendeur komt hierdoor iets naar voren. Het voordeel van een opdekdeur is dat deze minder tocht doorlaat en eenvoudig te plaatsen of te vervangen is. Het plaatsen van een opdekdeur gebeurt met speciale scharnieren die ‘paumelles’ genoemd worden.

Boarddeur, massief houten binnendeur of paneeldeur?

Het goedkoopste type deur is de boarddeur. Een boarddeur is een niet massieve houten deur met een kern van karton of spaanplaat. Je kunt ook kiezen voor een massief houten binnendeur. Met een paneeldeur heb je vele verschillende mogelijkheden. Deze deuren bestaan uit panelen en kunnen ook deels uit glas bestaan.

Kant-en-klare deurkit

Als je een binnendeur wilt plaatsen en er is nog geen kozijn, kan het handig zijn om gebruik te maken van een kant-en-klare deurkit. Behalve de deur zelf heb je dan ook direct het passende deurkozijn en de scharnieren.

De deurklink (ofwel het deurbeslag) moet je doorgaans apart aanschaffen, gelukkig zijn er online genoeg deurklinken te vinden aan een scherpe prijs, bijvoorbeeld via de webshop www.deurklinken.com.

Binnendeur plaatsen

Een binnendeur plaatsen is goed te doen, maar je moet nauwkeurig te werk gaan. Ga je zelf een binnendeur plaatsen, dan zul je hierbij een aantal gereedschappen nodig hebben. Het gaat hierbij om een rolmaat, een schaaf- of schuurmachine, een waterpas, een boormachine, een beitel en een hamer.

De meeste deuren zijn standaard al voorzien van grondverf. Hierdoor hoef je de deur alleen nog maar af te lakken in de gewenste kleur. Het handigste is om dit te doen voordat je de deur gaat plaatsen.