Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Aanbiedingen

Babyslaapzak, lekker veilig en warm

Het is niet altijd gemakkelijk om een pasgeboren baby ’s nachts goed aan te kleden. Als je baby te warm gekleed is, kan hij oververhit raken en gaan zweten. Op andere momenten worden ze ’s nachts koud wakker en gaan ze schreeuwen. Vooral baby’s hebben veel slaap nodig – tussen de zestien en achttien uur per nacht – voor hun lichamelijke en geestelijke ontwikkeling, dus het is belangrijk om ze goed aan te kleden.

Dus, hoe kan ik ervoor zorgen dat mijn baby goed gekleed is? Wat zijn de voordelen van een slaapzak en waar moet ik op letten bij het kiezen van een maat babyslaapzak? Welke maat babyslaapzak is de juiste voor mijn kind?

Voordelen van Babyslaapzakken

Baby’s hebben om vele redenen baat bij babyslaapzakken. Ze blijven op een comfortabele temperatuur tijdens het slapen en je hoeft je geen zorgen te maken dat je baby het koud krijgt of nat wordt als je weg bent. Ze zullen niet midden in de nacht wakker worden en hun losse dekens van zich af schoppen. Bovendien raken ze nooit verstrikt in dekens en zullen ze rustiger slapen. Een babyslaapzak is een onmisbaar stuk uitrusting, vooral als je op reis bent.

In tegenstelling tot slaapzakken voor volwassenen zijn er voor baby’s slaapzakken met verschillende tog-waarden. Hoe hoger het getal, hoe warmer het is voor je kind. Een 1,0 tog is het meest comfortabel, terwijl een 2,5 tog het warmst is. Houd er rekening mee dat je baby extra laagjes kleding eronder nodig heeft als het buiten koud is. Je moet ook weten welk seizoen het is, want koelere maanden zijn meestal kouder.

Zijn babyslaapzakken veilig?

Ondanks sommige mythes kunnen babyslaapzakken veilig zijn voor je baby, ook de Meyco slaapzak. Deze slaapdekens kunnen verstikking voorkomen, een ernstig gezondheidsrisico. Zorg ervoor dat je baby de juiste maat heeft voordat je hem in de babyslaapzak legt. Als hij te klein is, kunnen ze stikken en aan onderkoeling lijden. Ze houden baby’s ook warm tijdens de nachtvoedingen en voorkomen dat ze op koude lakens in slaap vallen.

Dekens Versus Babyslaapzakken

Er is een groot debat gaande over de juiste slaapspullen voor uw kind. Eén manier om te beslissen is door dekens en babyslaapzakken te vergelijken. Dekens zijn een praktische optie omdat zij je baby warm en droog houden tijdens kille nachten, maar slaapzakken zijn veel veelzijdiger. Ze zorgen ervoor dat je kind zich kan bewegen zonder dat het bekneld raakt of stikt. Babyslaapzakken zijn ook een goede optie voor baby’s die het heerlijk vinden om dekens af te schoppen.

Baby’s groeien in verschillende snelheden. Sommigen zullen eerder kruipen, lopen en praten dan anderen. Een van de meest voorkomende veiligheidsrisico’s is verstikking, maar na een jaar of zo neemt het risico op SIDS af. Een babyslaapzak kan je baby ook comfortabel houden tot ver in de peutertijd. De keuze is echt aan jou! Dus welke moet je nemen? Hier zijn enkele belangrijke details om in gedachten te houden:

Zo kies je een slaapzak voor je baby

Het is belangrijk om de juiste maat van een babyslaapzak te kiezen om te voorkomen dat je kleintje eruit glijdt. De slaapzak moet groot genoeg zijn om het hoofdje van de baby te bedekken, maar klein genoeg om niet verstrikt te raken. Bovendien moet de slaapzak groot genoeg zijn zodat de baby zich comfortabel kan bewegen. Het kiezen van een kleine slaapzak is riskant, omdat de baby eronder zal glijden en zijn gezicht zal bedekken.

 

https://allurewonen.nl/aanbiedingen/wat-je-moet-weten-over-de-baby-slaapzak/