Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Bedrijven

Belastingadviseur inhuren?

Belastingaangifte doen, van de meeste mensen niet de favoriete bezigheid. Het is altijd weer een gedoe. De meeste mensen weten niet hoe ze alles goed en nauwkeurig in moet. Wist je dat je de belastingaangifte laten doen ook mogelijk is? Je kan de belastingaangifte laten doen door een belastingadviseur.

Is belastingaangifte verplicht?

Als je in je brievenbus een aangiftebrief vindt, ben je verplicht om belastingaangifte te doen. Als je geen brief hebt ontvangen kan het ook verplicht zijn of slim zijn om toch belastingaangifte te doen. Je hoeft namelijk niet altijd te betalen. Het kan ook zo zijn dat je nog geld terugkrijgt van de belasting. Voor een vrijwillige aangifte heb je vijf jaar de tijd na afloop van het betreffende belastingjaar. Als je twijfelt of je nog belasting moet betalen of nog belasting terugkrijgt, kun je de aangifte op proef invullen. Als jongere moet je vooral alert zijn. Als je een of meerdere bijbaantjes hebt, houdt de belasting hier vaak te veel belasting op in.

Het werk van een belastingadviseur

Een belastingadviseur wordt ook wel fiscaal adviseur of fiscalist genoemd. In de meeste gevallen houdt hij zich bezig met twee zaken. Een fiscaal adviseur is vooral bezig met het onderhouden van het dagelijks contact met de belastingdienst en aangifte doen van de verschillende belastingen, zoals vennootschapsbelasting en inkomstenbelasting voor een klant. Een andere veel terugkomende taak is het advies geven aan klanten over hoe ze belastingtechnisch problemen of andere zaken het beste op kunnen lossen.

Belastingaangifte laten doen

We gaan dus slordig om met onze belastingaangiftes en kunnen dit beter uitbesteden aan een fiscaal adviseur. De kosten voor een fiscaal adviseur vallen nog mee. Als particulier ben je meestal onder de 150 euro geholpen. Voor een ZZP’er zijn de bedragen echter iets hoger. Als je de belastingaangifte niet uitbesteedt, maar zelf doet loop je al snel honderden tot duizenden euro’s mis. Van dit misgelopen geld had je gemakkelijk een belastingadviseur kunnen inhuren. De belastingaangifte laten door een belastingadviseur klinkt nu niet meer als zo stom idee, toch? Een belastingadviseur zal er uiteindelijk voor zorgen dat je minder hoeft af te dragen aan de belasting.

https://boekhouderkaart.nl/hulp-bij-belastingaangifte/