Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Zakelijke dienstverlening

Beveiliging bij je thuis III: wat zijn insteeksloten?

Insteeksloten worden meestal gevonden in deuren van oudere huizen, maar zijn het afgelopen decennium weer erg populair geworden. Vandaag de dag worden ze meestal geïnstalleerd op deuren van luxe woningen en commercieel onroerend goed. Deze sloten zijn voor zwaar gebruik en velen van hen hebben zeer sierlijke, decoratieve ontwerpen die net dat aantrekkelijk tintje toevoegen aan de buitenkant van de deur van je huis.

Wat is een insteekslot?

Insteeksloten verbeteren de veiligheid omdat ze uiterst duurzaam en moeilijk open te breken zijn. Deze mechanismen vereisen dat een uitsteeksel – een zogenaamde rechthoekige pen – in de rand van de deur valt waar het ook zal worden geïnstalleerd. Deze sloten kunnen ook worden gebruikt op meubels, zoals kasten of kisten en vereisen dan hetzelfde type installatie.

De 4 voornaamste onderdelen van insteeksloten

Ze zijn samengesteld uit vier belangrijke onderdelen:

Slotlichaam – het lichaam van dit type slot is het deel dat is gehuisvest in de rand die in het frame van de deur is aangebracht.

Mechanisme – dit is het deel van het slot dat daadwerkelijk toegang geeft. Dit kan een klink, een deurknop, een handvat of wat je ook kiest zijn. Er zijn veel verschillende designs.

Cylinder – dit is het deel van het slot dat de delen van het slotmechanisme waarmee de vergrendeling en ontgrendeling van de deur worden bedienen herbergt.

Slagplaat – dit is het deel van het slot dat contact maakt met het gat in de post en waar de bout die wordt ingevoegd in het gat bij de deur wordt vergrendeld.

De installatie van insteeksloten

In tegenstelling tot andere sloten heb je een gekwalificeerde slotenmaker nodig om dit te installeren. Het beste is om iemand met ervaring te kiezen voor het installeren van deze sloten. Niet alle slotenmakers kunnen de klus voor je klaren. Zij moeten ook bedreven zijn in werkzaamheden rond het houtwerk, omdat ze nauwkeurig het gedeelte van het slot dat het werkelijke slot herbergt moeten insnijden in de post. De installatie van het slot is erg lastig voor iemand die niet de juiste hoeveelheid ervaring heeft.

Locksecure, jouw slotenmaker in Rotterdam,biedt professionele slotenmaker diensten met de beste beveiligingsmiddelen voor commerciële en persoonlijke beveiliging. Bel nu 010-7420374.

 

Gerelateerde artikelen

4 Manieren om zinvolle ervaringen te creëren op begraafplaatsen

Een stalventilator voor een prettig klimaat in uw stal

De voordelen van kunstplanten kopen in plaats van echte planten