Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Gezondheid

De 5 verschillende soorten shampoos

1 Gewone shampoo

Dit is de basis shampoo die puur bedoeld is om je haar te reinigen van viezigheid en vetten, meestal wordt deze dagelijks gebruikt. Na gebruik ruikt je haar meestal lekker en is het fris en schoon. Het is echter beter om deze shampoo alleen te gebruiken als je geen beschadigd of geverfd haar hebt, de gewone shampoo verergert het beschadigde haar en geverfd haar verliest de glans namelijk. Bij dagelijks gebruik loop je wel het risico dat je vetter haar krijgt, namelijk niet alleen de vieze vetten worden verwijderd maar ook de natuurlijke vetten. Daardoor denkt je hoofdhuid dat het meer vet moet aanmaken en eindig je met alleen maar vetter haar.

2 Anti roos shampoo

De naam zegt al waar de shampoo voor bedoeld is, namelijk om roos te verwijderen van de hoofdhuid. Roos wordt veroorzaakt door een gist op de hoofdhuid die de balans verstoort waardoor je dode huidschilfers in je haar een een gevoelige hoofdhuid krijgt. Dit is natuurlijk niet fijn en dus is het verstandig om een anti roos shampoo te gebruiken. Het is namelijk niet alleen een shampoo tegen roos, maar ook bedoeld als shampoo droog haar en als een shampoo bar gevoelige hoofdhuid.

3 Verzorgende en beschermende shampoo

Deze soort shampoo kan veel verschillende doeleinden hebben, zo kan het dienen voor: Gespleten punten, zijdezacht, glans, 2 in 1, etc. Als je dus last hebt van dof haar, gespleten punten, droog haar, statisch haar of iets dergelijks is het een goed idee om verzorgende en beschermende shampoo te gebruiken.

4 Volume shampoo

Dun haar hebben kan heel vervelend zijn. Je kan je onzekerder gaan voelen over je haardos en daar somberder door worden. Verder heb je in principe geen last van dun haar maar het is natuurlijk prettiger om een lekkere volle bos haar te hebben. Als je last hebt van dun haar kun je het beste volume shampoo gebruiken, die reinigt namelijk normaal maar zorgt ook voor de beschadigde plekken in het haar.

5 Reinigende shampoo

Deze shampoo is bedoeld voor mensen met extreem vet haar, daarvoor moet de shampoo natuurlijk een stuk minder mild zijn dan een normale shampoo en dus is het niet verstandig om deze te gebruiken als je geen problemen met vet haar hebt. Maar als je wel erg vet haar hebt of als je haarproducten gebruikt die moeilijk zijn uit te wassen is dit een goede shampoo om te gebruiken.