Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Bedrijven

De geschikte stelling voor je winkel kiezen

De winkelinrichting speelt een cruciale rol bij het bepalen van de winkelervaring van de klant. Daarom moet je je winkelinterieur goed inrichten. Het is noodzakelijk om een ​​geschikt rek voor je winkel te selecteren. Elk type winkel vraagt ​​om een ​​ander schapdesign. Je moet dus de juiste schappen selecteren op basis van het beschikbare gebied in je winkel, de winkelindeling en het type producten dat je wilt weergeven. Met de juiste stellingen kun je je winkel eenvoudig indelen. Als gevolg hiervan kunnen klanten zich meer op hun gemak voelen bij het verkennen van je winkel om het product te vinden dat ze nodig hebben. Hier zijn enkele tips om de juiste planken voor je winkel te kiezen.

Het type plank

Veel ontwerpen van winkelstellingen zijn verkrijgbaar bij de leverancier van winkelinrichtingen. Ze kunnen worden onderverdeeld in twee rekken: permanent of semi permanent. Permanente planken zijn vastgeschroefd en kunnen niet gemakkelijk worden verwijderd. Ze zijn vaak gemaakt van metaal of hout, maar ze kunnen ook van plastic of glas zijn. Semi permanente planken zijn eenvoudig te verwijderen. Ze zijn dus ideaal als je van plan bent om in de toekomst te verhuizen, maar ze zijn misschien niet zo stevig als permanente rekkensystemen. Vervolgens moet je beslissen over het beste schapontwerp voor je winkel. Als winkel heb je mogelijk gondelplanken, wandplanken, eindvakken en hoekrekken nodig.

Kies het juiste materiaal

Vervolgens moet je het juiste materiaal voor je planken kiezen. Metaal en hout zijn beide goede keuzes, maar ze hebben elk hun voor- en nadelen. Metaal is stevig en duurzaam, maar het kan zwaar zijn om te verplaatsen als je je winkel moet herschikken. Hout is lichter dan metaal, maar kan duurder zijn. Het materiaal dat wordt gebruikt om het schap te maken, is van invloed op hoe goed het past bij andere items in je winkel. Het bepaalt ook de duurzaamheid van het rek. Doe je onderzoek voordat je het rekkenmateriaal kiest.

De soorten producten die je aanbiedt

Als je eenmaal je materiaal hebt gekozen, bedenk dan wat voor soort producten er in je schappen zullen komen. Je kunt dus iets vinden dat goed bij je koopwaar past. Als je bijvoorbeeld kledingstukken zoals t-shirts of jeans verkoopt, zou een vrijstaand metalen rekkensysteem ideaal zijn. Deze is gemakkelijk te verplaatsen en aan te passen aan je behoeften. Als je kleinere items zoals boeken verkoopt, dan is een houten reksysteem aan de muur misschien beter geschikt, omdat dit soort items niet zoveel ruimte nodig hebben.