Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Woningen

DE HOOFDSTAPPEN VAN DE REPARATIE VAN HET APPARTEMENT

huis te huur

Gefeliciteerd, u bent op de drempel van renovatie gestapt! Stel dat je al een voorlopige schatting van de reparatie hebt berekend, bedroefd bent door het feit dat “het veel goedkoper leek” en besloot het volgende jaar van je leven te wijden aan het zelf repareren.

En hier denk je: waar moet je beginnen met repareren, wat te doen en in welke volgorde? En is het mogelijk om iets parallel te doen, zodat de reparatie niet een paar jaar duurt, maar het op de een of andere manier mogelijk was om tijd te besparen? Laten we proberen te helpen bij het vinden van antwoorden op deze en andere vragen en stapsgewijze instructies onder uw aandacht brengen met de belangrijkste fasen van een gebruiksklare reparatie.

Stel dat je voor de meest totale taak staat – je bent de “Chroesjtsjov” of “stalinka” aan het upgraden (dat wil zeggen, ongelijke platen, muren, vloeren of zelfs houten vloeren zijn inbegrepen). Als je verhuist naar een volledig nieuw appartement dat is gerenoveerd door een projectontwikkelaar, moet je misschien hetzelfde doen, maar we hopen dat je geluk hebt en dat je de 1e fase in ieder geval gedeeltelijk of volledig kunt overslaan. Dus, hoe onze renovatie eruit ziet.

Herstelstadia: voorbereidende fase

We beginnen met het zoeken naar een toevluchtsoord met familieleden of naaste familieleden en halen alles eruit dat we van plan zijn te bewaren om terug te keren (we raden u ten zeerste aan alles eruit te halen, omdat tijdens het reparatieproces vaak onvoorziene situaties voorkomen en het meubilair niet moet worden geleerd om te zwemmen, maar de piano – veranderen in een eet- of werktafel voor vakmensen).

Herstelstappen: 1. Demontage

Hier zullen we alles en iedereen ontmantelen: we slopen de muren (indien gepland), ontwortelen de oude badkamer, deurkozijnen met deuren (als we veranderen), verhogen de vloeren (als we een dergelijke behoefte vaststellen), enz. Laat je gewoon niet meeslepen! Batterijen en vensters hoeven in dit stadium nog niet te worden aangeraakt.

Parallel met de demontage kunt u raammeters van 2-3 bedrijven bellen en hen vragen de kosten voor het vervangen van ramen te berekenen. Tegelijkertijd besteden we speciale aandacht aan het profiel van de ramen (fabrikant), het aantal dubbele beglazing, extra glaskenmerken (lichtreflectie, warmtecapaciteit), armaturen. We verduidelijken of de prijs inclusief een vensterbank, hellingen, levering, ontmanteling van het oude en plaatsing van een nieuw raam, afvalverwijdering is.

Herstelstadia: 2. Installatie van communicatie

In dit stadium verwijderen we alle oude elektrische bedrading en installeren we een nieuwe. Parallel hieraan kunnen leidingen worden geïnstalleerd. Het verplichte minimum dat vereist is van de ontwerper (of dat onafhankelijk moet worden voorbereid) is een plan voor de plaatsing en binding van verlichtingsapparatuur, een plan voor de interactie van verlichtingsapparatuur en schakelaars, een plan voor de plaatsing van bedradingsapparatuur en laagstroomnetwerken, een aansluitschema voor sanitaire apparatuur. Het klinkt droog, verdrietig en eng, maar dit is de ‘gentleman’s set’ waarmee je problemen in toekomstige stadia kunt voorkomen: als je bijvoorbeeld verlengsnoeren van vijf meter door het hele appartement moet strooien, omdat er niet genoeg stopcontacten waren, trek dan de kabel van de internetprovider naar de desktop of beitel een geschilderde muur om een ​​conclusie te trekken onder een airconditioner.

In dezelfde fase is het beter om alle bewerkingen uit te voeren die de nieuwe coatings zouden kunnen beschadigen: het balkon beglazen, ramen en verwarmingsradiatoren veranderen en ventilatie installeren. Deze fase eindigt met pluggen in het sanitair en draden in de stopcontactdozen.

We raden sterk aan dat de loodgieters bij het accepteren van deze fase de toereikendheid van de helling van de afvoerhoeken controleren (zodat later niet blijkt dat de badkamer “niet leegloopt”) en de juistheid van de warm- en koudwatervoorzieningen (zodat koud water aan de wasmachine en vaatwasser kan worden geleverd), van elektriciens – controleer de beschikbaarheid elektriciteit in alle stopcontacten (om geen eigenaar te worden van een dummy) en vragen om te schilderen voor welke “machine” in het elektrische paneel “verantwoordelijk” is.

Zoals je misschien al geraden hebt, zijn elektriciens en loodgieters verschillende mensen: dit is de enige manier waarop je kunt hopen op een of andere kwalificatie van de vakmensen en tijdwinst kunt behalen. Loodgieters sluiten in dezelfde fase de ketel aan, verwisselen de radiatoren, installeren de verwarmde handdoekdroger en de installatie en de afvoer van de ingebouwde douche (dus zorg voor aanschaf vooraf). Tegelijkertijd kunt u vensters tegelijkertijd wijzigen.

We raden af ​​om in dit stadium de muren of vloeren waterpas te maken: ten eerste zullen veel werknemers in hetzelfde appartement elkaar gewoon fysiek hinderen, en ten tweede houden stukadoors niet echt van mensen die nieuw uitgelijnde muren gutsen (en je hoeft niet te betalen voor extra meters stroboscoop). Elektriciens trekken conclusies in de golving voor de airconditionerroute (koop indien mogelijk de airconditioner nu, zo niet, beslis dan in ieder geval precies over het model en download de installatie-instructies van internet om de draden later niet over de afwerking te strekken).

Herstelstadia: 3. Bouw van scheidingswanden

De volgende fase nadat al het mogelijke is al vernietigd) en alle communicatie klaar is – de constructie van partities. Er is hier een nuance! Als we de wanden van schuimbeton of baksteen maken, dan zullen we ze nu installeren, maar als de wanden van gipsplaat zijn en tegelijkertijd, in het werkplan, er een vloervulling is of een aanzienlijke egalisatie van de muren met gips, dan stellen we de huidige fase uit totdat de vloer / pleister helemaal droog is, anders kan de gipsplaat vervormen.

In dit stadium markeren we de plaatsen waar de muren zullen worden geïnstalleerd en vervolgens plaatsen we ze op een rij. Als het nodig is om de deuropeningen te leggen, doen we dat nu ook, zodat u na al het afwerkingswerk niet in het oog springt en de openingen niet opnieuw hoeft te doen als de deuren zijn geïnstalleerd en het schilderwerk is voltooid.

Herstelstappen: 4 en 5. Pleisterwerk en egalisatie van vloeren

In feite zijn dit verschillende fasen, maar over het algemeen kunnen ze in elke volgorde worden geproduceerd: iemand zegt dat het beter is om eerst te pleisteren en dan de vloer te gieten zodat het pleister niet van de vloer wordt schoongemaakt, iemand daarentegen gelooft dat het geen zin heeft om het teveel te pleisteren centimeter van de muur eronder. Voer deze twee opeenvolgende stappen dus uit in de volgorde die u het meest correct lijkt. In het stadium van het egaliseren van de vloer, is het noodzakelijk om rekening te houden met het verschil in dikte van de vloer en de aanwezigheid van een warme vloer (die ook de dikte van de coating zal vergroten), zodat er na afwerking geen dorpels en verschillen zijn tussen de tegels en het laminaat.

Herstelstappen: 6. Plaatsen van vloerverwarming en tegels leggen

Terwijl de muren voor ons worden gepleisterd en de vloer wordt geëgaliseerd, selecteren en kopen we een warme vloer (vergeet de regelaar niet, waarvan de locatie moet worden bepaald in het stadium van de elektricien) en porselein steengoed (we ‘leggen’ voorraad voor afsnijdsels, uitsnijdingen en willekeurige gevechten, meestal 10% met een rechthoekige configuratie pand). Nadat de vloeren volledig droog zijn (dit is belangrijk!), Leggen we de warme vloer en gaan we verder met het leggen van de tegels.Tegelijkertijd wordt de installatiedoos in de badkamer afgedekt met vochtbestendige gipsplaat.

Herstelstadia: 7. Werken met gipsplaat

Nu gaan we verder met de installatie van scheidingswanden, dozen, het plafond omhullen, als dit is gepland in het reparatieproject. Nadat alles is opgedroogd (de gipsplaat absorbeert goed, waardoor deze wordt vervormd, dus het is noodzakelijk dat de pleister goed droogt), plaatsen we de gipsplaatwanden. Het is beter om naar eigen goeddunken vochtbestendige gipsplaat in de badkamer en het toilet te installeren, in de rest van de kamers.

Herstelstadia: 8. Putty, priming, schilderen van de muren

Bijna al het vuile werk is gedaan, nu gaan we verder met de meest “smakelijke” – het afwerken van de muren. Bij een standaard renovatie van een appartement is de volgorde van de stappen als volgt: we aarden de muren, stopverf, slijpen, herhalen al deze drie stappen opnieuw totdat het ideale resultaat is bereikt. Als u besluit het behang te lijmen, is twee keer zo’n eenvoudige procedure voldoende. Als de wanden worden verwijderd “om te schilderen” of decoratief gips, wordt in de regel na de “tweede doorgang” glasvezel of tussenvoering gelijmd, die de wanden beschermen tegen latere scheuren en zorgen voor een gladder oppervlak. Vervolgens primeren we de muren opnieuw (oh ja, je kunt onbeperkt primeren!), Lijmen van filets (plafondplint), lijstwerk (bolle kaders typisch voor klassiekers / Provence) en gaan we verder met behangen en schilderen van de muren.

In dit stadium is het belangrijk om de deuropeningen opnieuw te meten (het is raadzaam om de deuren te bevestigen zoals ze zullen worden geïnstalleerd en te kijken of er openingen zijn, of erger nog – de deuropening is klein). Want als de afmetingen van de deuropeningen verkeerd zijn gemaakt, is het beter om ze te corrigeren terwijl de schilders nog in het appartement zijn.

Herstelstappen: 9. Vloerbedekkingen

Soms zeggen de schilders: zet het neer, ze zeggen eerst de vloer, dan bel ons. Daarom wordt vloerbedekking vaak voorafgegaan door kieswerk. Om eerlijk te zijn kan je dit misschien wel, maar dan moet je het werk van de schilders goed in de gaten houden zodat ze nergens sprenkelen, geen primers laten druipen en de vloer niet krassen met trappen / krukken / blikjes onder stopverf of verf. Onze ervaring leert dat degenen die vloeren leggen veel minder kans hebben om muren te beschadigen dan schilders die per ongeluk de vloer aanraken. En dus beslist u wat u wilt riskeren.

Herstelstadia: 10. Afwerking loodgieterswerk, elektra, plinten, deuren, platbands

We kopen alles wat we nodig hebben en nemen opnieuw onze toevlucht tot loodgietersdiensten – we verbinden een badkamer, wastafel, wasmachine, toilet, installeren kranen en douchekoppen. Aan het einde van het werk doorlopen we alle verbindingen met een papieren handdoek of servet, controleren of er nergens lekkage is. We nodigen een elektricien uit – we bevestigen stopcontacten en schakelaars, kroonluchters en schansen. Aan het einde van het werk nemen we elk huishoudelijk apparaat met een strakke stekker, gaan we overal naartoe met een elektricien en controleren we de bruikbaarheid van de stopcontacten en de betrouwbaarheid van hun bevestiging aan de muur. In hetzelfde stadium worden deuren, plinten geïnstalleerd, gordijnroeden gemonteerd.

Herstelstappen: 11. Sceptische controle van het werkresultaat en eindschoonmaak van het pand

Wij willen uw aandacht vestigen op het feit dat op verschillende tijdstippen van de dag de verlichting van uw muren anders zal zijn en alle nuances van afwerking anders te zien zullen zijn op een zonnige dag en ’s nachts. Overdag kun je gemakkelijk vlekken zien in het schilderen van de muren, en ’s avonds bijvoorbeeld dat het geïnstalleerde licht niet genoeg is en dat je extra lampen moet kopen of lampen moet vervangen door krachtigere lampen. Controleer of er onvolkomenheden en kleinigheden zijn. Bij de renovatie van appartementen blijft één regel onbekend: wat onafgemaakt blijft, zal dat voor een lange tijd (of voor altijd) zo blijven. Daarom moeten tegen de tijd van de verhuizing zelfs de kleinste details in het appartement zijn voltooid.

Over het schoonmaken van het pand na renovatie. Er zijn gespecialiseerde schoonmaakbedrijven die de taak op zich nemen om een ​​appartement na renovatie letterlijk te laten glanzen. Wij maken zelf gebruik van de diensten van dergelijke bedrijven en nodigen u uit medelijden te hebben met uzelf, uw dierbaren, lof en voor het geld dat op de voorman is bespaard en nodigen gekwalificeerde mensen uit die precies weten hoe ze snel bouwkrijt moeten wassen en hoe ze vlekken van tegels, laminaat of parket kunnen verwijderen, en niet zelf experimenteren op een gloednieuw oppervlak.

Wat heb je verloren?

De voordeur … is niet verloren gegaan, het is aan jou om te beslissen op welk moment je door de installatie in verwarring moet worden gebracht. Enerzijds, als u de voordeur helemaal aan het einde van de reparatie vervangt, moet u de schilders opnieuw bellen om de hellingen te verzegelen en te schilderen. Aan de andere kant, als je de deur helemaal aan het begin plaatst, ongeacht hoeveel lagen noppenfolie of karton je er omheen wikkelt, is er tijdens het reparatieproces nog steeds een extreem hoog risico op beschadiging.

Wat u ook kiest, het belangrijkste is dat het eindresultaat aangenaam is en dat de reparatie zelf zo snel mogelijk wordt voltooid!

huis te koop ertvelde

https://be.propenda.com