Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Groothandel

De rolluikmotor kan veel problemen veroorzaken als deze niet goed werkt

Een rolluik kan licht en warmte buitenhouden op warme dagen en het huis extra isoleren tegen kou. Daarnaast biedt een dergelijk systeem extra veiligheid tegen ongewenst bezoek en vandalisme. Grotere en zwaardere rolluiken – die bijvoorbeeld gebruikt worden voor etalages, winkeldeuren en grotere ramen en deuren van privéhuizen – worden meestal geopend en gesloten met behulp van een rolluikmotor. Dit systeem is complexer dan de bandopwinder van een handmatig rolluik en kan daardoor vervelende situaties opleveren als deze niet werkt. Bij Shadowparts, dé specialist op dit gebied, vindt u hiervoor een oplossing.

Hoe werkt een rolluikmotor?

Er zijn verschillende rolluikmotoren op de markt, die allemaal gemaakt zijn voor een specifieke situatie. Meestal bestaat een elektrische rolluikmotor uit een buis die zich in de holle as van de zonwering bevindt. Niet elke motor kan evenveel gewicht aan. Daarom zijn er verschillende modellen voor bijvoorbeeld rolluiken van pvc en aluminium en voor grotere en kleinere maten. Vervolgens wordt er een verbinding gemaakt tussen de motor en een schakelaar, een afstandsbediening of een computersysteem.

Hoe weet ik welke rolluikmotor geschikt is voor mij?

Niet elke rolluikmotor is compatibel met elk rolluik. Het gewicht van het rolluik speelt daarbij een belangrijke rol. Bij Shadowparts werken experts op het gebied van rolluiken. Zij kunnen samen met u bepalen welke kwaliteiten een rolluikmotor nodig heeft om goed te werken in uw specifieke situatie. Daarbij wordt gekeken naar de grootte van het rolluik en het materiaal waarvan het rolluik gemaakt is. Ze kijken bovendien ook graag met uw mee als u problemen met een handbediend rolluik ervaart, zoals problemen met de bandopwinder.

Profiteer van een ruim aanbod

Bij Shadowparts kunt u een grote variatie aan onderdelen bestellen voor rolluiken. De specialisten hebben van alles op voorraad. Zo kunt u er terecht voor een rolluikmotor en een bandopwinder voor een rolluik, maar ook voor rolluikkoorden, oogwindwerken nog veel meer. Als u advies wenst, voorzien de specialisten u hier graag van. Zo weet u zeker dat u de juiste rolluikmotor, bandopwinder of ander onderdeel voor uw rolluik bestelt!