Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Gezondheid

De voordelen en mogelijkheden van regenwater opvangen en hergebruiken

Regenwater opvangen en hergebruiken is iets dat veel mensen doen. De meest gebruikte methode is om via emmers of regentonnen natuurlijk water op te vangen. Dat water wordt dan meestal gebruikt om de planten water te geven of als spoelwater voor het toilet. Maar niet alleen particulieren, ook bedrijven kiezen voor regenwater opvangen en dat opnieuw gebruiken.

De toepassingen zijn daarbij een stuk ruimer dan alleen maar de plantjes water geven of gratis spoelwater voor de wc te verzamelen! Regenwater opvangen met speciale watertanks en warmtewisselaars biedt de mogelijkheid om het regenwater – al dan niet gezuiverd – te benutten om machines mee te koelen of landbouwgrond mee te irrigeren. Dat is nog eens efficiënt met natuurwater omgaan, wat zeker geen overbodige luxe is in tijden dat de grondwaterstand laag is door het warmer wordende klimaat. 

 

Regenwater opvangen is een duurzame keuze

Als ondernemer – of u nu fabriekseigenaar bent, landbouwer of een eigen winkel runt – wordt er van u verwacht dat u steeds duurzamer wordt en op allerlei manieren rekening houdt met het milieu Hergebruik van regenwater is een prima stap in deze richting. U investeert eerst, maar krijgt er veel voor terug. U kunt namelijk flink op uw waterrekening besparen, doordat (al dan niet gezuiverd) regenwater gebruikt kan worden in plaats van duur leidingwater. Gunstig voor agrariërs is bijvoorbeeld dat het water in periodes van droogte ingezet kan worden om het land vochtig te houden of de dierenstallen te koelen. regenwater opvangen is één van de legio mogelijkheden in (afval)waterzuivering.

 

De mogelijkheden bekijken

Voor advies op maat, het ontwerpen van een plan van aanpak en het engineeringsdeel van regenwater opvangen en hergebruiken kunt u met Copierwater in gesprek. Copier volstrekt onafhankelijke oplossingen in waterzuiveringsmethoden. van lokale afvalwaterzuivering tot riothermie en hergebruik van regenwater. U zult verbaasd zijn over de vele mogelijkheden die er op dit terrein zijn!