Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Electronica en Computers

De voordelen van draadloze camera’s

Een draadloze buiten beveiligingscamera is snel en eenvoudig te installeren. Zodra de camera is gemonteerd, kunt u toezicht houden, zonder gedoe met bedrading.

De camera stuurt de video draadloos naar een ontvanger in uw huis of bedrijf. De ontvanger wordt aangesloten op uw tv, videorecorder of digitale videorecorder (DVR), zodat u de videobeelden kunt bekijken of opnemen. Een draadloze IP-camera (netwerkcamera) kan ook rechtstreeks verbinding maken met uw computernetwerk om rechtstreeks op de harde schijf van uw computer op te nemen.

Waar moet u op letten bij draadloze buiten beveiligingscamera’s

Zorg ervoor dat u de manier waarop u uw systeem gaat opzetten plant voordat u het koopt. Bepaal waar je je bewakingscamera gaat monteren en waar je de ontvanger gaat plaatsen. Je zou geen problemen met signaalverlies moeten ondervinden als ze zich binnen 30-40 meter van elkaar bevinden, maar dit hangt wel af van objecten zoals dikke muren en plafonds.

Als de afstand tussen ontvanger en camera groter is dan dat, moet u waarschijnlijk uw zendbereik vergroten met een draadloze kaart die in een gleuf van uw draadloze buiten beveiligingscamera wordt gestoken. Hierdoor wordt de antenne buiten de camera geplaatst, waardoor het zendbereik effectief wordt vergroot. Sommige draadloze camera’s zijn vooraf uitgerust met krachtige antennes voor grotere afstanden.

Een ander belangrijk punt is de betrouwbaarheid en duurzaamheid voor bescherming tegen weersinvloeden, vandalen en andere zaken die de camera kunnen beschadigen of onbruikbaar kunnen maken. Zorg ervoor dat de behuizing van uw camera bestand is tegen manipulatie en tegen de weersomstandigheden. De behuizing moet voldoende bedekt zijn om de camera tegen de zon te beschermen en stevig genoeg om de camera te beschermen tegen regen, hagel, sneeuw, zand, stof of vandalen.

Controleer ook of je draadloze buiten beveiligingscamera voldoende beschermd is tegen de extreme temperaturen die in jouw gebied gebruikelijk zijn. Als je in een warm klimaat woont, heb je waarschijnlijk een ingebouwde ventilator nodig. Woon je daarentegen in een koud klimaat, dan heb je waarschijnlijk een ingebouwde verwarming nodig. U kunt ook apart een camerabehuizing kopen die uw camera in deze omgevingen beschermt.

Houd rekening met de beschikbare lichtniveaus voor uw buitenbeveiligingscamera. Het vermogen van een camera om te werken bij weinig licht wordt gemeten aan de hand van de zogenaamde lux-waarde. Hoe lager de lux-waarde, hoe minder licht de camera nodig heeft om een duidelijk beeld te geven.

Als het lichtniveau bijzonder laag is, kunt u een infraroodcamera overwegen die uitstekend nachtzicht biedt. Een infrarood beveiligingscamera is in staat om zelfs in volledige duisternis duidelijke videobeelden uit te zenden.

Wat kunnen draadloze buiten beveiligingscamera’s voor u doen?

Het systeem dat u opzet, geeft u de gemoedsrust dat u vandalen en criminelen afschrikt. Op die manier verhoogt u de veiligheid en beveiliging van uw huis en gezin of bedrijf. Als u dat doet, kunt u ook uw verzekeringsuitkeringen verlagen omdat u minder kans hebt op toekomstige claims.

Het mooie van een draadloze buiten beveiligingscamera is dat u dit allemaal bereikt met een systeem dat eenvoudig te installeren en te beheren is en waar u nog jaren profijt van zult hebben.

https://www.securitythuis.nl/