Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Zakelijke dienstverlening

De voordelen van kunstplanten kopen in plaats van echte planten

Als je op zoek bent naar wat meer groen, sfeer en levendigheid in huis, zijn planten de ideale oplossing. Je kunt hierbij gaan voor echte planten, maar ook kiezen voor kunstplanten. De laatstgenoemde oplossing, wordt in ons land steeds populairder.

Vergeleken met echte planten hebben kunstplanten namelijk een aantal interessante pluspunten. Welke voordelen hebben namaakplaten precies?

 

1. Een eenmalige investering

Met name ondernemers, zoals restauranteigenaars en kantoorbazen, vinden kunstplanten kopen ideaal. Namaakplanten hoef je namelijk maar één keer aan te schaffen, waarna je er geen andere kosten meer aan hebt. Gewone planten hebben plantenmest en water nodig, onderhoud dus, en gaan na verloop van tijd verleppen en uiteindelijk dood. Met kunstplanten heb je hiervan geen last: je koopt ze eenmalig en kunt er daarna tijdloos mee vooruit.

2. Keuze uit tal van soorten kunstplanten

Een voordeel van kunstplanten kopen is verder dat je enorm veel keuze hebt aan soorten namaakplanten. Of je nu een Monstera opteert, gaat voor prachtige namaak varen of een fraaie groene Spathiphyllum King wilt kopen: de keuze is nagenoeg eindeloos. Met kunstplanten kun je dan ook elke type interieur opfleuren, of het nu een kantoorpand betreft, plantjes voor restauranttafeltjes of planten om de vensterbank mee op te sieren. 
 

3. Eenvoudig het interieur aanpassen

 
Een groot pluspunt van kunstplanten is dat je deze altijd kunt hergebruiken. Wil je het interieur qua planten aanpassen, dan zet je gewoon wat andere namaakplanten neer en creëer je binnen een handomdraai een andere sfeer in de woonkamer of in de personeelskantine. Zo simpel is het. Zorg er daarom voor dat je meerdere kunstplanten hebt en op die manier kunt variëren. 

 

4. Kunstplanten zijn altijd in volle bloei

 
Kunstplanten zijn ideaal omdat ze altijd in ‘volle bloei’ zijn. Onderhoud is niet nodig. En je hoeft niet bang te zijn dat je een slechte indruk maakt door verlept, slecht verzorgde planten. Je komt met namaakplanten dan ook altijd netjes en professioneel voor de dag!

 

Gerelateerde artikelen

Bindende kracht van een integratieplatform

Verpakkingen coderen in harmonie met productvormgeving

Werkstuk incassobureau