Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Aanbiedingen

De voordelen van minimalistisch leven en hoe gadgets hierbij kunnen helpen

We hebben het allemaal vast al weleens gezegd: ‘Ik wil nu echt minimalistisch gaan leven’. Maar betrap je je elke keer toch dat dit niet helemaal lukt? Dat snappen we, het is ook lastig om van veel spullen naar weinig spullen te gaan. Er is vaak toch dat stemmetje in je hoofd die zegt: ‘Als ik dit nu weggooi, krijg ik er later misschien wel spijt van’. 

 

In deze blog helpen we je dat stemmetje in je hoofd tegen te spreken door het uitlichten van de vele voordelen van deze levensstijl. En verhelderen we de vooroordelen.

 

De misvattingen over een simpel leven

Het houden van een minimalistische levensstijl betekent niet dat je een kaal huis moet hebben. Het is geen wedstrijd om zoveel mogelijk weg te doen. Er bestaan helemaal geen vaste regels voor minimalisme. 

 

Het is alleen belangrijk dat je bent omringd door spullen die je echt nodig hebt of leuk vindt. Minimalisme geeft de mogelijkheid om te investeren in goede items en je bent sneller blij met de spullen die je wel hebt. Je leeft meer bewust en je kunt zelf je eigen proces kiezen, wil je liever per kamer of categorie minimalisme aanbrengen dan is dat ook mogelijk. 

 

Baas over je geld

Een andere onbewuste eigenschap van minimalisme is dat je minder gevoelig bent voor koopjes. Doordat je focust op de dingen waar je op de lange termijn gelukkig van bent, merk je dat je minder reageert op de acties in winkels. Dit merk je natuurlijk in je portemonnee. 

 

Van het geld dat je normaal uit zou geven aan onzinnige spullen kun je nu leuke en handige gadgets kopen. Bijvoorbeeld een apple watch met twee leuke en duurzame apple watch bands.

 

Meer tijd voor de belangrijke en leuke dingen in het leven

Door alleen omringd te zijn met dingen die je gelukkig maken en je behoeftes vullen, krijg je een hoger gevoel van vrijheid. Deze levensstijl geeft namelijk minder stress waardoor je veel meer tijd over hebt voor de leuke en belangrijke dingen in het leven. Tijd doorbrengen met de mensen die je liefhebt, hobby’s en zelfverzorging.

 

Niet alleen rust in je huis

Maar ook rust in je hoofd! Wanneer je begint met minimalisme zul je merken dat als je veel stress ervaarde dit langzaam veel minder wordt. Onthoudt ook dat minder stress meer ruimte geeft voor focus. Prestaties op werk, school en vrije tijd kunnen verhogen door het volgen van een minimalistische levensstijl.

 

Wil je ook dat gevoel van nooit te druk zijn en wil je graag nieuwe en betere herinneringen maken? Probeer dan minimalisme.