Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Aanbiedingen

Drie leuke activiteiten die jij kunt doen tijdens koude herfst- en winterdagen

Het is ondertussen al een aantal weken herfst. Dit betekent dat de temperaturen steeds verder dalen en het vroeger donker wordt. In deze tijd ga je minder snel naar buiten om een leuke activiteit te doen. Toch zijn er genoeg buitenactiviteiten die leuk zijn om tijdens koudere dagen uit te voeren. Wij geven je drie tips. Benieuwd welke dit zijn? Lees dan snel verder.

Maak een boswandeling

De natuur is prachtig in de herfst. De groene bladeren veranderen naar een mooie warme kleur. Doordat de zon minder schijnt, worden er geen bladgroenkorrels meer aangemaakt. Bladeren kleuren daarom rood, oranje, geel of bruin. Daarnaast zie je tijdens de herfst veel meer paddenstoelen dan tijdens andere seizoenen. Dit komt doordat paddenstoelen groeien op een vochtige ondergrond. Kleed je goed aan en maak een lange boswandeling om van de prachtige natuur te genieten. Sluit de wandeling af met een lekker beker warme chocolademelk.

Organiseer een barbecue

Veel mensen denken dat je alleen met warm weer kunt barbecueën. Dat is niet waar. Tijdens koude en donkere dagen kan het zelfs nog leuker zijn om te barbecueën dan op een warme dag. Nodig je vrienden of familie uit voor een barbecue bij jou in de tuin. Steek een vuurkorf aan voor extra warmte en gezelligheid. Daarnaast kun je de tuin mooi versieren met tuinverlichting. Heb je nog geen tuinverlichting? Kijk dan eens op www.buitenkampioen.nl. De vuurkorf en tuinverlichting zorgen voor een warme en gezellige sfeer tijdens een barbecue op een koude en donkere dag.

Bezoek een lichtfestival

Lichtfestivals worden voornamelijk in de winter georganiseerd. Deze festivals worden steeds populairder. Wat begon met het lichtfestival in Amsterdam is inmiddels naar veel andere steden in Nederland overgewaaid. Tijdens zo’n festival maak je een wandeling langs allerlei lichtkunstwerken. In sommige steden kun je er zelfs voor kiezen om met een boot langs alle kunstwerken te varen. Bekijk online in welke steden dit jaar lichtfestivals georganiseerd worden. Houd er wel rekening mee dat je voor veel festivals tickets moet kopen. Wij raden je daarom aan om nu alvast een dag met je vrienden of familie te plannen.