Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Bedrijven

Duurzaam wonen, hoe doe je dat?

Bij duurzaamheid denken we al snel aan zonnepanelen en zuinig zijn met onze verwarming en het water. Maar er komt nog veel meer kijken bij duurzaam wonen. Je kunt namelijk ook kiezen voor duurzame meubelen en duurzame producten. Daar gaan we het in deze blog over hebben.

Duurzame meubelen

Duurzame meubelen zijn een bewuste keuze. Veel bedrijven zijn met duurzaamheid bezig, waardoor er genoeg keuze is als het gaat om duurzame meubels. Je kunt bij duurzame meubelen kiezen voor duurzame materialen, zoals bamboe, wat ontzettend snel groeit, sterk is en veel zuurstof aanmaakt.

Je kunt ook kiezen voor een duurzaam bedrijf dat niet alleen kiest voor duurzame materialen maar ook zorgt voor een klimaatneutraal proces door bijvoorbeeld nieuwe bomen bij te planten.

Sumato goedkoop meubilair

Nu denk je dat er altijd een prijskaartje hangt aan duurzaamheid. Maar Sumato verkoopt goedkoop meubilair dat ook nog eens duurzaam is.  Bij Sumato goedkoop meubilair heb je dus betaalbare meubels die ook nog eens duurzaam zijn en er zijn bomen geplant om het klimaat te ontlasten voor de transport etc.

Kies voor herbruikbare producten

Onder duurzame producten bedoelen we producten die niet van plastic zijn, maar van duurzame materialen en producten die herbruikbaar zijn en geen wegwerp producten. Een aantal voorbeelden hiervan zijn:

–          Herbruikbare katoenen wattenschijfjes

–          Herbruikbare wattenstaafjes

–          Geen plastic boterhamzakjes maar glazen bakjes of bijenwasdoekjes

Zo zijn er tal van alternatieven voor onze dagelijkse benodigdheden.

Duurzaam leven

Wat is duurzaam leven nou eigenlijk? Als je duurzaam leeft leef je bewust, je verspilt geen water, brandstof of voedsel en gaat bewust om met alles wat de wereld je geeft. Je geeft ook terug aan de wereld door geen betegelde tuin te hebben maar juist planten en bomen die de lucht zuiveren en ons kunnen voorzien van vruchten, groenten en insecten kunnen voeden.

https://www.sumato.nl/over-sumato/duurzaamheid/