Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Bedrijven

Duurzaamheid en autorijden

Elektrisch autorijden is niet langer meer een visie in de toekomst, maar dat is nu! Langzaam gaan we over op de nieuwe manier van autorijden. De verbrandingsmotor heeft zijn beste tijd gehad. Een elektrische auto stoot 40% minder CO2 uit dan auto`s met verbrandingsmotoren. Rijdt de auto op groene stroom, dan ben je nog beter bezig voor het klimaat, én de toekomst. Heb je er nog geen, dan moet je nu elektrische auto kopen. In de overgang naar een duurzame wereld, is de elektrische auto een belangrijke schakel.

Energie overschot

Energie komt niet continue altijd met dezelfde hoeveelheid. Denk aan de wind bij windmolens, of de zon bij zonnepanelen. Soms is er veel meer energie beschikbaar dan we daadwerkelijk nodig hebben. Een van de voordelen van een elektrische auto kopen is dat de accu`s perfect gebruikt kunnen worden voor opslag van deze energie. Deze energie kan de auto weer terugleveren aan je huis, en kun je deze gebruiken op dagen dat er minder energie opgewekt wordt. Dit zie je al gebeuren in commercials op tv.

Elektrische auto`s

Steeds meer mensen wilden een elektrische auto kopen en zijn zo overgestapt van een auto met een verbrandingsmotor naar een elektrische auto. Steeds meer autofabrikanten stoppen veel geld in de ontwikkeling en hierdoor wordt de elektrische auto steeds beter. I.v.m. het bereik zijn ze natuurlijk ideaal voor kortere afstanden, maar er komen steeds meer laadpunten in het land, langs de snelweg, op je werk, bij pretparken, dat ook langere afstanden makkelijker te overbruggen zijn. Eind 2020 reden er al bijna 300.000 elektrische auto`s in Nederland. De fabrikanten blijven de accu`s van de elektrische auto`s doorontwikkelen, en de accucapaciteit en het bereik wordt hierdoor steeds groter. Er zijn inmiddels al auto`s op de markt die een bereik hebben van boven de 500 kilometer.