Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Bedrijven

Een fijne en veilige werkomgeving is essentieel

Verlichting op het werk speelt een ontzettend grote rol bij hoe werknemers zich voelen. Goed, natuurlijk en comfortabel licht creëert immers een prettigere sfeer. Dit komt de kijkomstandigheden en het concentratievermogen absoluut ten goede. Men krijgt een hoger gevoel van welzijn en een hogere energie. Op deze manier zullen medewerkers veel beter presteren. Er zijn veel verschillende opties voor bedrijfsverlichting. Elk bedrijf is anders en het is belangrijk om je af te vragen welke sfeer je wilt creëren met welk doel. De verlichting is een wezenlijk onderdeel van een veilige werkomgeving.

Tips voor bedrijfsverlichting

Eigenlijk is het veel beter om zoveel mogelijk daglicht te gebruiken op kantoor. Dit is echter niet altijd mogelijk. Zeker in de avonduren of in de winter is het nóg belangrijker om te zorgen voor goede verlichting op kantoor. Je zou kunnen gaan voor koud licht of warm licht. Beide soorten licht hebben een andere uitwerking op werknemers. Vaak wordt de kleurtemperatuur van licht aangegeven in Kelvin. Als het cijfer laag is, betekent dit dat de kleurtemperatuur warmer zal zijn. Als je voor de verlichting op kantoor gaat voor warm licht bijvoorbeeld, zal 3000 Kelvin een fijne kleurtemperatuur zijn. Voor een nog efficiënter gevoel is 4000 Kelvin nog fijner. Veel receptieruimtes, koffie- en loungeruimtes maken gebruik van warme verlichting. Kantoorpanden gebruiken juist vaak koud licht. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld felle tl-buizen. Dit is uiteraard minder sfeervol.

De voordelen van ledverlichting

Verlichting op kantoor is niet altijd even goedkoop. Het is een flinke investering als je het goed aan wilt pakken om je werknemers een fijne werkplek te geven. Ledverlichting is behoorlijk kostenbesparend en overstappen op led zou dan ook een goede stap zijn voor een hoop bedrijven. Ledverlichting is veel veiliger, efficiënter en heeft een langere levensduur. Led genereert nauwelijks warmte, waardoor ledverlichting lang kan branden zonder kans op incidenten. Led is daarmee veel veiliger dan andere verlichting. Daarnaast flikkert ledverlichting niet zo vaak als tl-buizen bijvoorbeeld. Hierdoor zul je veel scherper blijven, aangezien je ogen niet continu hoeven te scherpstellen. Ook dit komt de productiviteit uiteindelijk ten goede. Ledverlichting op het werk is dus zeker aan te raden!

https://firefly.online/kantoorverlichting/