Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Bedrijven

Goed voorbereid verbouwen

Misschien heb je net een nieuw huis gekocht of vind je het tijd om iets te veranderen in je huidige huis. In beide gevallen kan het zijn dat je wilt gaan verbouwen. Als je gaat verbouwen moet je goed voorbereid zijn. Hier een paar tips om jouw verbouwing goed te starten!

 

Wat ga je verbouwen?

Als eerste moet je gaan bedenken wat je wilt veranderen aan het huis. Je wilt bijvoorbeeld een grotere badkamer of je wilt de keuken veranderen. Omdat je het natuurlijk helemaal wilt maken zoals jij dat mooi vindt, is het slim om van tevoren jouw ideeën vast te leggen op papier. Daarnaast moet je ook rekening houden met de kosten en de ruimte. Wat is jouw budget en zijn jouw ideeën bouwtechnisch wel mogelijk?

 

Ga je veel slopen of niet?

Als je gaat slopen is het slim om een container voor je huis te zetten. Een bouwcontainer huren is vaak makkelijk te regelen en in de meeste gevallen heb je er geen vergunning voor nodig. Let wel op dat je niet zomaar alles in een container mag gooien. Asbesthoudende materialen moeten bijvoorbeeld op een andere wijze verwerkt worden, aangezien dit schadelijk is voor de gezondheid. Daarnaast mag er geen verf of ander chemisch materiaal in de container. Zoek vooraf uit waar je deze materialen heen kan brengen om zo verrassingen te voorkomen.

 

Vergunningen

Daarnaast is het verstandig om na te gaan of en welke vergunningen je nodig hebt om te verbouwen. Een vergunning aanvragen duurt gemiddeld 3 maanden dus zorg dat je dit op tijd doet. Als je niet weet of je een vergunning moet aanvragen kun je vaak een vergunningscheck doen.

 

https://www.afvalcontainersvlk.nl/bouwcontainer-huren/