Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Electronica en Computers

Hoe werkt een IP camera?

Een ip camera, ook wel bekend als een Internet Protocol camera, is een digitale videocamera die lijkt op een webcam die gegevens verzendt en ontvangt via een netwerk of internet. Het is een op zichzelf staand apparaat met een eigen IP adres. Het heeft alleen een netwerkverbinding nodig om foto’s door te sturen. Net als alle andere gangbare netwerkapparatuur zoals een laptop, tablet of printer, maakt de IP camera op exact dezelfde manier verbinding met een netwerk. Daarom kunnen IP camera’s draadloos worden gebruikt via een wifi router of met een bekabeld netwerk dat via een ethernetkabel is verbonden met een breedband modem of -router. Een IP camera kan snel en eenvoudig worden ingesteld met slechts een netwerkverbinding en een beetje tijd om de camera te installeren en te configureren. De meeste IP camera’s die momenteel op de markt verkrijgbaar zijn kunnen worden ingesteld om live weergave, continue opname te bieden, op een vast tijdstip te draaien of door een specifieke gebeurtenis te worden geactiveerd.

Voordelen van een ip camera

De foto’s van een IP camera zijn online toegankelijk vanaf elke locatie ter wereld met behulp van een computer, laptop of mobiel apparaat. In veel omstandigheden kan de camera op afstand worden bediend en kunnen gebruikers ook videobeelden bekijken en naar audiostreaming luisteren. Coaxiale verbindingen, computer stations of zelfs bekabelde elektriciteit is niet nodig. Ze kunnen naar behoefte worden verplaatst en als tijdelijke of permanente oplossing worden gebruikt. IP camera’s worden geleverd met dag- en nachtzicht en de mogelijkheid om op afstand of handmatig te pannen of zoomen en zijn geschikt voor zowel binnen- als buitengebruik. Een hightech beveiligingssysteem dat hoge resolutie, handig, compact, veelzijdig en betaalbaar is, is IP CCTV beveiliging. Als je ervoor kiest om je eigendom te beveiligen met IP CCTV, neem dan contact op met een professional die ook een eersteklas installatie voor je kan uitvoeren.

Waarom we ip camera’s nodig hebben

Een IP camera hoeft niet verbonden te zijn met internet om te kunnen functioneren. Het hoeft alleen maar te worden aangesloten op een opslagapparaat, zoals een NAS schijf of een computernetwerk met eigen opslag. Dit komt omdat smartphones vaak verbonden zijn met camera’s. Dit betekent dat je overal ter wereld kunt inloggen en kunt zien wat er gaande is op de plekken waar je een camera hebt hangen. Afhankelijk van de kwaliteit van de camera kunnen IP camera’s opnemen met resoluties tot 4K. Hierdoor kun je alles in je opname duidelijk zien, inclusief gezichten.