Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Bedrijven

Hoe zorg je voor goede hygiëne in je huis?

We weten allemaal dat een goede hygiëne van belang is voor onze gezondheid. Hygiëne is het verwijderen van ziekteverwekkers door een aantal handelingen ui te voeren. Hoe kan je dit het beste aanpakken?

Handen wassen

Het wordt ons al vanaf kleins af aan geleerd, handen wassen nadat je naar het toilet bent geweest, na buiten het huis te zijn geweest, voor het eten en als je handen vuil zijn. Vooral nu tijdens de coronacrisis blijft het belangrijk om onze handen goed te wassen. Door je handen regelmatig te wassen met water en zeep, verklein je de kans dat je zelf of iemand in je omgeving ziek wordt.

Schoonmaken

Voorkomen dat je ziekteverwekkers binnenkrijgt kan je niet, wel kan je het risico kleiner maken. Goed schoonmaken helpt hierbij. Je kan hiervoor een schoonmaakster inhuren. Wil je een schoonmaakster inhuren? Houd dan rekening met de kosten. Het kost dus veel geld, maar schoonmaken kost ook veel tijd. Een schoonmaakster inhuren is niet voor iedereen de juiste oplossing. Met schoonmaken worden ziekteverwekkers weggehaald.

Luchten en ventileren

Luchten en ventileren beïnvloed ook de algemene huishoud hygiëne. Door je ramen open te zetten, vervang je de oude, muffe lucht voor frisse lucht. Door ventilatie wordt de luchtvochtigheid vermindert. Hierdoor is er minder kans op schimmelvorming. Ventilatie is vooral belangrijk in ruimtes met veel lucht, zoals de keuken en de badkamer. Luchten is vooral nuttig bij een tijdelijke vervuilende activiteit. Denk aan verven, lijmen, koken en douchen. Zet even je raam of de deur open. Verder kan je in de ochtend en ’s nachts de ramen open laten staan, zodat het door kan luchten.

Goed de was doen

Misschien snap je niet direct de was doen en een goede hygiëne met elkaar te maken hebben, maar goed de was doen heeft wel degelijk een goede werking op de hygiëne. Als er vlekken in je kleding zitten, was je je kleding natuurlijk. Er kan echter ook onzichtbaar vuil in je was zitten. Om al het onzichtbare vuil te verwijderen, is de juiste watertemperatuur, juiste wasmiddel en de juiste hoeveelheid wasmiddel van belang.

https://schoonmaakkaart.nl/schoonmaker-inhuren/