Duurzame bedrijfsvoering
Image default
ZZP

Hoe ZZP factoring door experts kan helpen bij het verbeteren van cashflow

Factoring door experts kan een belangrijke rol spelen bij het verbeteren van de cashflow van een ZZP’er. Factoring houdt in dat je als ZZP’er je facturen verkoopt aan een factoringbedrijf. Dit bedrijf betaalt jouw facturen voor een deel van het bedrag direct uit en int vervolgens het volledige bedrag bij de klant. Dit kan ervoor zorgen dat je sneller over je geld beschikt en minder afhankelijk bent van de betalingstermijn van je klanten. In deze blogpost lees je hoe factoring door experts kan helpen bij het verbeteren van je cashflow.

Hierbij de voordelen van ZZP factoring door experts 

  • Factoringbedrijven hebben veel ervaring in het innen van facturen. Zij weten als geen ander hoe ze klanten moeten benaderen om ervoor te zorgen dat de facturen op tijd betaald worden. Door gebruik te maken van factoring door experts, hoef je je als ZZP’er geen zorgen te maken over het innen van je facturen. Dit wordt namelijk gedaan door het factoringbedrijf. Hierdoor kun jij je volledig richten op je werkzaamheden en hoef je niet meer achter klanten aan te zitten voor betaling.

  • Daarnaast kan factoring door experts ook helpen bij het verbeteren van je cashflow op lange termijn. Het factoringbedrijf kan namelijk ook een kredietcheck uitvoeren op je klanten. Zo kun je voorkomen dat je in zee gaat met klanten die niet betrouwbaar zijn of niet op tijd betalen. Door vooraf te weten met wie je zaken doet, kun je veel problemen voorkomen. Dit kan er uiteindelijk voor zorgen dat je cashflow verbetert en je minder te maken krijgt met onbetaalde facturen.

  • Een ander voordeel van factoring door experts is dat het je meer financiële ruimte kan bieden. Doordat je sneller over je geld beschikt, kun je als ZZP’er investeringen doen in je bedrijf of bijvoorbeeld nieuwe opdrachten aannemen. Hierdoor kun je sneller groeien en je bedrijf verder ontwikkelen.

  • Factoring door experts helpt ook bij het verminderen van de administratieve lasten. Het factoringbedrijf neemt namelijk een groot deel van de administratieve werkzaamheden over. Zo hoef je zelf geen tijd meer te besteden aan het opstellen en versturen van facturen. Het factoringbedrijf zorgt ervoor dat alle facturen op tijd worden verstuurd en dat de betalingen worden geregeld. Dit kan je veel tijd besparen.

In Nederland zijn er verschillende factoringbedrijven die gespecialiseerd zijn in factoring voor ZZP’ers. Het is belangrijk om goed onderzoek te doen voordat je een factoringbedrijf kiest. 

Kortom, factoring door experts kan een uitkomst bieden voor ZZP’ers die te maken hebben met langere betalingstermijnen of onbetaalde facturen. Door gebruik te maken van factoring kun je sneller over je geld beschikken en hoef je je geen zorgen meer te maken over het innen van facturen. 

Wel is het belangrijk om je bewust te zijn van de kosten factoring voor ZZP. Deze kosten kunnen namelijk hoger zijn dan wanneer je je facturen zelf int. Het is daarom verstandig om de kosten van verschillende factoringbedrijven met elkaar te vergelijken en te kijken of factoring voor jou als ZZP’er financieel haalbaar is.

 

https://www.duurzamebedrijfsvoeringrijk.nl/Hoe-ZZP-factoring-door-experts-kan-helpen-bij-het-verbeteren-van-cashflow/