Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Bedrijven

Leds: de enige écht verantwoorde keuze als het om showroom-, kantoor of werkplaatsverlichting gaat.

Ledlampen zijn tegenwoordig niet meer weg te denken. In schemerlampen, plafondlampen en bedlampjes thuis zitten leds. Plafondpanelen in kantorenpanden zijn uitgerust met ledlampen. Zo’n beetje alle industriële, kantoor- en winkelverlichting in Nederland valt onder de categorie led. De echte opmars van de ledlamp begon in 1962. Het principe was al een aantal decennia bekend, maar het duurde tot dat jaar voordat er een goed werkende ledlamp was ontwikkeld. De credits daarvoor liggen bij de Amerikaanse natuurkundige Nick Holonyak. Deze vooraanstaande wetenschapper werkte voor General Electric. Het beursgenoteerde GE – in 1879 opgericht door Thomas Edison en partners – behaalde in 2021 een omzet van 74 miljard dollar. Even terug naar ons eigen land: in 2016 was Huizen de eerste Nederlandse gemeente die alle openbare verlichting had vervangen door

De voordelen van een ledlamp ten opzichte van bijvoorbeeld een tl-buis of een halogeenlamp zijn:

  • hij is het zuinigst qua energie;
  • hij gaat jarenlang mee (besparing op inkoopkosten);
  • vaak aan- en uitdoen heeft geen invloed op de levensduur;
  • zodra u de lamp aandoet, brandt hij op volle sterkte;
  • hij heeft een goede warmteafvoer en wordt dus niet heet (geen brandgevaar);
  • van flikkeringen / trillingen is geen sprake;
  • hij is schokbestendig;
  • hij bevat geen schadelijke stoffen en is dus milieuvriendelijk.

Als nadeel wordt vaak de hoge aanschafprijs genoemd. Hierbij maken we twee kanttekeningen. Allereerst zijn ledlampen de afgelopen jaren een stuk minder duur geworden. Zo werkt dat meestal: als een product gangbaarder wordt (lees: er worden er meer van geproduceerd / het product is minder schaars) daalt de prijs. Daarbij komt dat het geld dat in ledlampen wordt geïnvesteerd in alle gevallen snel wordt terugverdiend. Een led is namelijk zo zuinig dat de energienota structureel omlaag gaat.

Wilt u meer weten over LED verlichting bedrijfshal? Staat u op het punt alle lampen te vervangen door moderne led-armaturen? Led expert Led Design Holland beantwoordt al uw vragen en helpt u bij de inkoop en installatie van de leds. Led Design Holland is gevestigd aan de Leursebaan 262 in Breda. Het telefoonnummer en emailadres: 076 – 888 33 00, info@leddesignholland.nl.

https://www.leddesignholland.nl