Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Kinderen

Leuke spelideeën voor je kinderen

Het komt vast wel eens voor dat je kinderen zich vervelen en wat is er dan leuker om een echte straatrace te houden met een leuke op afstand bestuurbare auto. Om dit te “organiseren” moet je natuurlijk beginnen om een aantal auto’s te verzamelen voor je kinderen en eventueel hun vriendjes en vriendinnetjes. Vervolgens ga je een start en een finish maken en dit kan natuurlijk zo ver als dat je zelf zou willen. Stel je hebt een grote tuin of veel ruimte in de straat kan je ook een soort circuit maken met pionnen. Voor de winnaar is het leuk om bijvoorbeeld een kleine traktatie te geven. Je kinderen zullen hier vast een middag zoet mee zijn om steeds sneller te racen met hun auto’s.

Andere ideeën

Als je kinderen niet zo van auto’s houden zijn er nog genoeg andere spelideeën die eens een keer wat anders zijn dan anderen. Denk aan een soort verf spelletje, hierbij heeft elk kind een doek voor zich en mag hier op schilderen wat hij of zij wil. Na elke 5 minuten gaat het doek naar iemand anders zodat elk kind het doek van een ander heeft. Dit doordraaien doe je net zolang totdat alle schilderijen af zijn. Dit is even net iets anders om te doen met je kinderen dan dat je normaal zou doen en het is erg leuk om te zien wat het resultaat is.

Slecht weer

Als het slecht weer is buiten of het is gewoonweg super koud, dan is het misschien leuk om een soort opdrachten parcours uit te zetten door het hele huis. Hierbij kan je denken aan allemaal verschillende opdrachten en/of raadseltjes. Ze moeten dan steeds iets oplossen totdat ze bij de finish aankomen. En dan is het natuurlijk erg leuk om hier een tijd en een beloning aan te verbinden zodat ze extra hun best gaan doen. Cakejes bakken en zelf versieren samen met je kinderen is ook een erg leuk idee om te doen als het minder lekker weer is buiten.