Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Bedrijven

Mijn varkensboerderij

Ik ben opgegroeid op een boerderij ergens in het oosten van het land. Ik kom uit een gezin van 2 jongens en 2 meisjes waarvan ik de oudste was. Nadat mijn ouders te oud werden om de boerderij te onderhouden, werd ik naar voren geschoven als de ideale man om het familie bedrijf over te nemen. Mijn ouders hadden een varkensboerderij en hebben rond de 90 varkens in bezit. Deze zijn bedoeld voor de vleeshandel. Samen met mijn broertje runnen wij dus sinds 1 jaar de familie boerderij. 

Duurzaamheid

Na goed overleg met tussen mij, mijn vader en mijn broertje zijn wij tot de conclusie gekomen dat we het bedrijf gaan verduurzamen zodat het in de toekomst ook op vele manieren nog rendabel genoeg is voor ons om door te gaan. We hebben besloten dit te gaan doen door de varkensstal te laten herbouwen, en zonnepanelen aan te leggen boven op onze stallen. De stallenbouw varkens pagina van Comiboard zorgt ervoor dat wij er ook voor gekozen hebben onze varkensstal te laten slopen en een nieuwe te laten bouwen. Deze wandsystemen zijn ontzettend goed te monteren en zijn vooral ontzettend eenvoudig schoon te maken. Hygiëne is een van de allerbelangrijkste dingen in een varkensstal en door deze innovatie kunnen wij deze hygiëne veel beter waarborgen. 

Zonnepanelen

Door ook nog zonnepanelen op het dak van de stallen te plaatsen hebben wij ervoor gezorgd dat het bedrijf op redelijk grote schaal zelf voor ziend is in zijn stroom gebruik. De kosten voor aanschaf waren erg hoog maar met de als maar stijgende energie prijzen hebben wij binnen 7 jaar tijd de investeringskosten terug verdiend en hierdoor hebben er samen voor gezorgd dat wij goed bezig zijn met het milieu en vriend van onze eigen portemonnee gebleven zijn. In de toekomst gaan wij proberen het bedrijf nog verder te verduurzamen.