Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Aanbiedingen

Nachtrust

Slaap is erg belangrijk, dat weten we allemaal wel denk ik. Heb jij een goede nachtrust? Of niet echt? En waar denk jij dat het door komt dat je wel of niet goed slaapt. Slaap je te lang of juist te kort? Het aantal uren nachtrust is van belang. Gemiddeld heeft een volwassenen minimaal 7 tot 9 uur slaap nodig. Red jij dit? 

Slaapkwaliteit

Het gaat niet alleen om voldoende slapen, maar ook om de kwaliteit van het slapen. Dit wordt beïnvloed door verschillende factoren. Heb je veel last van ruis, hoor je geluiden. Of is het niet donker genoeg in de slaapkamer? Het lijken allemaal kleine dingen, maar het weegt wel degelijk mee in de kwaliteit van je slaap.

Slaapkamer verduisteren

Heb je last van te veel licht in de slaapkamer? Dan zul je hier zomers sneller last van hebben. In de zomer is het namelijk vroeg licht en laat donker. Een beetje vroeg naar bed gaan of lekker uitslapen zit er dan niet bij.

Hoe ga je dit relatief goedkoop en makkelijk tegen? Verduisterende rolgordijnen, ofwel lichtdichte rolgordijnen. Met deze rolgordijnen blokkeer je het licht van buitenaf namelijk 100%. Hiermee maak je de kamer in 1 slag donker. 

Een bijkomend voordeel van verduisterende/ lichtdichte rolgordijnen is dat ze tevens de warmte weren. Dit heeft te maken met een speciale coating laag welke de zonnestralen weerkaatst. Zo houd je het mits je de rolgordijnen gesloten hebt zowel koel als donker op de slaapkamer!

Werkkamer

Thuiswerken is iets wat tegenwoordig steeds meer gebeurt. Dit is meer en meer geworden sinds de corona periode. Maar heb jij thuis wel een geschikte werkplek hiervoor? Is jouw bureau/ stoel wel goed? Heb je een goede houding? En is het niet te warm of koud in de ruimte?

Wat ook meespeelt is dat irritante zonlicht op je beeldscherm. Zit je net een mailtje te typen en wordt je verblindt door de weerkaatsende zonnestralen op je beeldscherm. Super vervelend! Ook dan komen verduisterende rolgordijnen goed van pas. 

 

https://www.123gordijn.nl/