Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Cadeau

Octopus versus Rubiks kubus

Octopus versus Rubiks kubus

Wetenschappers hebben octopussen Rubiks kubussen gegeven in een poging te bepalen of ze een favoriete tentakel hebben, of dat ze octidexter zijn (een woord dat speciaal voor dit verhaal lijkt te zijn uitgevonden).

Volgens een aantal Britse kranten zullen ongeveer 25 octopussen in aquaria in heel Europa speelgoed krijgen en bezoekers zal worden gevraagd om op te nemen met welke arm ze ermee spelen, met behulp van een diagram met de armen als R1, R2, R3, R4 en L1, L2, L3, L4.

“Uniek is dat octopussen meer dan de helft van hun zenuwen in hun armen hebben en waarvan is aangetoond dat ze gedeeltelijk met hun armen denken”, zegt Claire Little van het Weymouth Sea Life Centre (Independent). “Van veel dieren is aangetoond dat ze de voorkeur geven aan een bepaalde arm, dus we zullen zien of octopussen aan die lijst kunnen worden toegevoegd.”

Volgens Little zouden de bevindingen kunnen helpen het leven in gevangenschap aangenamer te maken voor deze intelligente (en soms haaienetende) dieren. “Ze zijn erg vatbaar voor stress, dus als ze een favoriete kant hebben om te eten, kan dit het risico voor hen verminderen”, zegt ze (Daily Telegraph, Daily Mail).

Niemand heeft gesuggereerd dat een van de octopussen de puzzel daadwerkelijk zal oplossen, maar de kans is zeer klein. Met het risico de nu sluimerende ‘Stekelhuidigen of weekdieren’ blogoorlog opnieuw aan te steken, laat ons een zeester zien die dat kan …

 

rubiks kubus

 

https://breinbrekers.be