Duurzame bedrijfsvoering
Image default
Verbouwen

Ontdek hoe u de ideale deur voor uw garage kiest!

De garagedeur is een doorslaggevend element van de algemene architectuur van een huis. Het moet goed afgewerkt zijn, aangezien het meerdere malen per dag zal worden gebruikt. Naast de behoefte van uw gezin aan veiligheid en privacy, kan een investering in een mooie deur een harmonieuzer aanzicht garanderen en een goede indruk geven aan de bezoekers.

Bij de keuze van een poortmodel moet u niet alleen rekening houden met het gewenste veiligheidsniveau, maar ook met het soort opening, de constructie stijl, de mate van onderhoud die nodig is en de beschikbare ruimte. Maar met zo veel opties van garagedeuren in Ede, hoe om te kiezen welke is het beste model om te installeren in uw huis? Om u te helpen, geven wij u enkele tips en modellen om u te inspireren. Bekijk ze!

 

De aard van de opening

Garagedeuren in Ede kunnen op verschillende manieren open en dicht gaan. Afhankelijk van de configuratie van de ruimte, zullen sommige meer aangepast zijn dan andere.

– De kanteldeuren is de meest voorkomende en minst dure. Het bestaat uit een paneel uit één stuk dat naar het plafond van de garage beweegt om de doorgang te openen.

– De roldeur is vergelijkbaar met een rolluik: het garagepaneel rolt zich namelijk op in een bekisting die aan het plafond van de constructie is bevestigd: een echt voordeel wat de ingenomen ruimte betreft.

– De openslaande garagedeur bestaat uit twee zijden die naar rechts en naar links opengaan.

– Sectionaaldeur is de klassieke keuze voor gebruikers die een mooie gemotoriseerde deur voor hun garage willen. Zij bestaat uit verschillende panelen die, wanneer zij worden geopend, langs een rail glijden die aan het plafond of langs een zijwand is geplaatst, afhankelijk van de modellen. Een gemotoriseerde sectionaaldeur onderscheidt zich ook door zijn goede thermische prestaties.

 

Welk materiaal te kiezen?

Staal is een van de meest gebruikte materialen bij de fabricage van garagedeuren in Ede. De dunne dikte van dit materiaal maakt het gemakkelijker om de deur te openen. Bovendien kan dit metaal de verf krijgen die u wenst en een voorafgaande behandeling tegen corrosie ondergaan.

Er zijn andere oplossingen voor het kiezen van het materiaal van garagedeuren in Ede. Aluminium wordt vaak verkozen boven staal, maar het is niet aan te raden als de garage als ontspanningsruimte wordt gebruikt, vanwege de lage thermische prestaties.

PVC garagedeur is een zeer economische optie, maar het is niet erg duurzaam en esthetisch. Tot slot, voor de meer rustieke of landelijke huizen, het kiezen van een houten garagedeur kan de perfecte keuze zijn, omdat het biedt een zeer aangename esthetiek.